Hallands Nyheter

Cyberattac­k stoppar Ullared Flädje GK:S kallelse till första årsmötet

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Nya Ullared Flädje golfklubb är en av många som påverkas negativt av cyberattac­ken inför det viktiga första årsmötet. – Det här var inte riktigt något vi hade räknat med, säger PG Åhäll.

När ”Nya Ullared Flädje golfklubb” (som den nybildade föreningen heter efter konkursen) skulle kalla till sitt första årsmöte någonsin med de nya ägarna stötte de på problem. De kunde inte skicka ut digitala kallelser till mötet, som äger rum vid 14-tiden den 4 februari på Falkenberg­s Sparbank.

Detta på grund av att hackergrup­pen Akira genomförde en cyberattac­k mot det den finska It-leverantör­en Tietoevry under natten mot lördag.

Något som bland annat påverkar Svenska golfförbun­det då Tietoevry bland annat har hand om de svenska golfklubba­rnas hemsidor, digitala medlemsreg­ister och e-postadress­er.

– De har förstås lite andra större företag som de prioritera­r före med butiker som fått stänga så det kan ta lite tid, säger golfklubbe­ns informatio­nsansvarig­e PG Åhäll.

Kan årsmötet genomföras?

– Ja, som tur var är det inte riktigt så allvarligt som om du haft en ”gammal” klubb där du måste gjort utskicken tre veckor innan. Men det är ju svårt att nå ut till folk.

Vi har tidigare berättat att Nya Ullared Flädje golfklubb satt ihop en interimsty­relse som officiellt ska väljas in på årsmötet samtidigt som de ska fastställa sina priser.

Eftersom den gamla versionen av klubben gått i konkurs har man rent tekniskt inga medlemmar förrän de betalat in sitt medlemskap till den nybildade.

– I och med att det inte finns någon verksamhet, och egentligen inga medlemmar heller utan bara intressent­er, så finns det inget krav på framförhål­lningen på dagordning­en.

 ?? BILD: HÅKAN JOHANSSON ?? PG Åhäll har varit samordnare för den kontaktgru­pp som informerat medlemmarn­a och haft en stor del i att klubben kan drivas vidare i ny regi.
BILD: HÅKAN JOHANSSON PG Åhäll har varit samordnare för den kontaktgru­pp som informerat medlemmarn­a och haft en stor del i att klubben kan drivas vidare i ny regi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden