Hallands Nyheter

Emir Avdic klar för Tvååkers IF

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Tvååker har gjort klart med Superettan-meriterade Emir Avdic – som siktar uppåt i seriesyste­met igen efter fyra säsonger i division 2.

– Jag känner att jag vill tillbaka till den högre nivån och ge det en chans till, säger han.

Emir Avdic var tidigare lagkamrat med Tvååkers nye målvakt Eddie Ludvigsson i Husqvarna och hörde själv av sig till klubben för att få chansen att visa upp sig.

Nu har han skrivit på ett kontrakt med Ettan södra-klubben sträcker sig över 2024.

– När jag såg att Eddie blev klar för Tvååker kollade jag läget med honom. Efter det slog jag en pling till tränaren Pierre (Krantz) för att se över möjlighete­n att komma hit och träna. Efter ett lyckat provspel blev det Tvååker, säger Emir Avdic.

23-åringen berättar att han fått ett bra intryck av klubben.

– Det är ett roligt gäng jag kommer till med trevliga grabbar och en jättefin förening. Känns som att alla är där för att man vill utvecklas och är villig att jobba hårt för det.

Förutom att han har meriter från spel med det svenska P17-landslaget har Avdic fostrats i Östers IF. Han gjorde sju inhopp för klubben i Superettan mellan säsongerna 20172019.

– Jag är en växjöbo och Öster-pojk som gick från ungdomssek­tionen där och tog mig hela vägen upp till A-laget. Det är någonting jag är väldigt stolt över att säga att jag gjort och jag håller Öster, där jag lärt mig nästan allt om fotboll, varmt om hjärtat.

– Sen kanske man inte alltid lyckas där man är och då måste man ge sig iväg.

Efter en kort lånesejour till Oskarshamn kom han tillbaka till Öster 2019 men när speltiden blev knapp valde han att satsa på studier och spela med Räppe Goif i division 2.

Han gjorde två mål på 23 starter i Husqvarna i division 2 den gångna säsongen och nu när studierna är färdiga vill han ge fotbollska­rriären en ny chans.

– Jag vill testa och se hur långt det kan bära.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– En offensivt lagd fotbollssp­elare som gillar att spela fram mina lagkamrate­r. Jag letar hellre assist än att göra mål själv. En hårt jobbande tia eller åtta som gillar att jobba i trånga utrymmen.

Trots efternamne­t och kopplingen till Husqvarna är han inte släkt med den tidigare Elfsborgs-profilen Denni Avdic.

– (Skratt) Nej, det är jag inte. Jag har fått den frågan tidigare, inte minst när jag var i Jönköping, men vi delar bara efternamn.

 ?? BILD: JONAS LJUNGDAHL ?? Emir Avdic är klar för Tvååker.
BILD: JONAS LJUNGDAHL Emir Avdic är klar för Tvååker.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden