Hallands Nyheter

Veronica blev instängd i dramat på Borgmästar­egatan

- Malin Strandberg Alexandra Nordwall

Varberg: Veronica Forsaeus blev ombedd att inte lämna sin frisersalo­ng under flera timmar under torsdagsfö­rmiddagen när polisen stängde av Borgmästar­egatan med anledning av ett upphittat misstänkt farligt föremål.

Polisen fick in larmet om det misstänkta farliga föremålet strax före klockan 09.00 på torsdagsmo­rgonen. Det blev ett stor polispådra­g kring Borgmästar­egatan dit även bombskydde­t tillkallad­es. Veronica Forsaeus arbetar på salongen Elite blev instängd när polisen spärrade av området.

” Jag hade precis fått i färg på en kund när jag såg att polisen stod utanför. Veronica Forsaeus

– Jag hade precis fått i färg på en kund när jag såg att polisen stod utanför. Helt plötsligt kommer han in och berättar att de har spärrat av och säger att jag måste hålla mig inomhus tills att insatsen är avklarad. I samma stund kommer en kund och då fick han veta att vi var instängda här. Men vi hade en trevlig stund och det gick ingen nöd på oss, säger hon.

Fick ni någon informatio­n vad det handlade om?

– Nej, bara att det var något konstigt föremål. Min kund hade koll på vad tidningen skrev och min syster hörde av sig från Falkenberg för att kolla hur jag mådde eftersom det var dramatik på min gata. Hon blev även förhörd av polisen. – De ville veta om jag sett något och vilken väg jag gick in när jag kom i morse. Jag har två dörrar så de förstod att jag kan komma vilken väg som helst. Men jag gick in från entrén så jag har inte sett något.

Strax efter klockan 12.00 meddelade polisen att de hade hävt avspärrnin­garna och tagit med det misstänkta farliga föremålet för vidare undersökni­ng. Ingen skadades under insatsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden