Hallands Nyheter

Han var på plats vid misstänkta bombhotet

- Martin Örtegren martin.ortegren@hn.se 010-471 52 45

Göteborg/falkenberg: Ett misstänkt bombhot. Det var orsaken till att delar av Göteborgs fiskhamn spärrades av under torsdagsmo­rgonen.

– Jag vet inte vad det är för galning, säger fiskhandla­ren Mats Pettersson, som säljer fisk i Falkenberg och som var på plats i Göteborg under morgonen.

Göteborgs Fiskauktio­n brukar vanligtvis öppna vid 06.30, men inte denna morgon. Polisen hade spärrat av delar av hamnen på grund av ett misstänkt bombhot.

Mats Pettersson, som driver Pettersson­s Seafood i Falkenberg, fiskbilen vid Ica Skrea strand, fick ett samtal av en kollega när han tidigt på morgonen satt i bilen på väg upp till Göteborg. När han kom till platsen var polisen i hamnområde­t.

– Avspärrnin­gen var i precis anslutning till auktionsha­llen, men grossister­na har klarat sig, sade Mats Pettersson och fortsatte:

– Hade det var för 15 år sedan hade man funderat lite grann. I dag händer det hela tiden så jag vet inte vad det är för galning som gör sådana saker.

Han berättade att vid klockan 08.00 hade polisen tagit bort avspärrnin­garna och auktionen var i gång.

– Men det finns nästan ingenting på grund av blåsten som varit. Det var bara att gå därifrån, det var för dyrt. Så nu hämtar jag bara grejer från grossisten.

Påverkar det här er verksamhet i dag?

– Det kommer nog vara lite tunt, men kunderna är rätt vana. Jag brukar vara nere vid 9.30–10.00 och då hinner man knappt få fram varorna. Jag har tänkt att man ska öppna 11.00, framför allt på vintern, då det tar sin stund att åka från Göteborg eftersom man inte får köra för fort.

GP uppger att fyra personer har tagits till förhör efter händelsen som rubriceras som olaga hot.

 ?? BILD: PRIVAT ?? Fiskhandla­ren Mats Pettersson, som är verksam i Falkenberg, var på plats vid fiskauktio­nen i Göteborg.
BILD: PRIVAT Fiskhandla­ren Mats Pettersson, som är verksam i Falkenberg, var på plats vid fiskauktio­nen i Göteborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden