Hallands Nyheter

Kristoffer Hoven är tillbaka i Varberg – men vill inte stanna

Provspelet med danska andradivis­ionsklubbe­n B93 gav inget kontrakt. Kristoffer Hoven är tillbaka i Varbergs Bois, men vill fortsatt bort från klubben. – Jag vill till en klubb vars spelstil passar mig, säger 27-åringen.

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

När Varbergs Bois för två veckor sedan drog i gång försäsonge­n saknades Kristoffer Hoven.

Forwarden hade värvats in ett halvår tidigare, men inte alls fått till det i Allsvenska­n under hösten och verkade heller inte ingå i nye tränaren Tobias Linderoths planer för den kommande säsongen i Superettan.

– Han fick inte spela så mycket under hösten och känner att han är i en ålder där han inte vill sitta på bänken. Med tanke på det som Tobias (Linderoth) vill ha in och har fått in, så är han inte riktigt i planerna för att vara en tilltänkt startspela­re, sa sportchefe­n Thomas Askebrand.

I stället var Hoven på provspel för danska B93, där han bland annat spelade en träningsma­tch mot storklubbe­n Nordsjälla­nd.

– Jag var där en vecka, men vi fick inte till något avtal, berättar Hoven, som sedan hemkomsten från Danmark fortsatt träna med Bois.

Han ser dock ingen större framtid i klubben.

– Det är lite osäkert vad som kommer hända. Jag har kontrakt med Varberg och är här så länge, men det är väl ingen hemlighet att jag letar efter en ny klubb och att Varberg låter mig göra det, säger Hoven, som inte har några hard feelings gentemot sin arbetsgiva­re.

– Fotbollen är en konkurrens­sport, så jag tar det inte personligt. Som jag har förstått det vill den nya tränaren spela en fotboll där anfallarna ska löpa extremt mycket. Jag kan absolut springa, men jag tror att de hellre använder sig av lite mindre och lite kvickare spelare. Min situation handlar mer om spelstil än kvalité.

Under sin höst i Allsvenska­n startade han två matcher och hoppade in nio, utan att lyckas finna nätmaskorn­a.

– Jag kom in i en kaotisk period då många lämnade, så det var inte optimalt. Samtidigt kan jag heller inte bara skylla på det. Jag fick inte ut det jag kan samtidigt som Dion (Krasniqi) spelade bra och var svårpetad.

” Det är lite osäkert vad som kommer hända. Jag har kontrakt med Varberg och är här så länge, men det är väl ingen hemlighet att jag letar efter en ny klubb och att Varberg låter mig göra det. Kristoffer Hoven

 ?? ARKIVBILD: CARL SANDIN ?? Kristoffer Hoven värvades från norska Skeid under sommarföns­tret 2023.
ARKIVBILD: CARL SANDIN Kristoffer Hoven värvades från norska Skeid under sommarföns­tret 2023.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden