Hallands Nyheter

Förre Fff-spelaren värvas till Tvååkers IF

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Den tidigare Falkenberg­s Ff-spelaren och mittbacken Mohammad Ahmadi har skrivit på för Tvååkers IF.

– Vi är jättenöjda. Vi behövde få in försvarssp­elare och vi fick in en lokal kille med en hel del erfarenhet från Ettan, säger Pierre Krantz.

Efter tre säsonger i Ettan södra med Åtvidaberg­s FF har Vessigebro Bk-produkten Mohammad Ahmadi valt att gå vidare. Spelarens kontrakt med Tvååkers IF sträcker sig över 2024.

– Det känns riktigt bra. Det ska bli kul att komma igång och spela med laget, lära känna gubbarna i laget och starta året med Tvååker, säger Mohammad Ahmadi.

Mittbacken var en av spelarna som provtränad­e med Tvååkers IF innan han skrev på för klubben.

– Jag fick ett väldigt bra intryck av klubben. Det var lätt att komma in i gruppen, de välkomnade mig på ett bra sätt. Pierre (Krantz) och alla andra var väldigt trevliga så det kändes kul att komma dit och träna även om man var helt ny.

24-åringen tillhörde Fff-trupperna som åkte ur Allsvenska­n 2020 och Superettan 2021. Efter sporadiskt med speltid lämnade han FFF för seriekonku­rrenten Åtvidaberg inför säsongen 2022 där han växte ut till en given startspela­re.

Laget slutade dock näst sist i Ettan Södra den gångna säsongen och åkte därmed ur serien.

– Säsongen var som en berg och dalbana. Vi började ganska bra och var ett topp sju-lag. Sen efter sommaren gick det nedåt och mot slutet när vi spelade de viktigaste matcherna gick det dåligt för oss.

Det blev 27 matcher (vara 22 från start) i Ettan Södra den gångna säsongen för den reslige mittbacken som mäter 196 centimeter.

– Egentligen speglade min säsong lagets. Jag spelade i princip bra när det gick bra för laget och mindre bra när vi inte var det så det var ingen jämn nivå kan man säga.

Hur känner du kring att det blev en tredje nedflyttni­ng?

– Jag var ju inte särskilt delaktig i de två första i Falkenberg. Jag spelade totalt 50-60 minuter på två år. Därför var det lite annan grej och speciellt i år.

Han hörde inte av Falkenberg­s FF innan han skrev på för Tvååker.

– Nej, ingenting faktiskt.

Målsättnin­gen inför kommande säsong är bland annat att hjälpa Tvååker att sluta på en bättre tabellplac­ering än sjundeplat­sen 2023.

– Även att försöka vara på planen så mycket som möjligt och spela varje match. Ge mig själv chansen att kunna prestera, släppa på trycket och spela mitt spel.

Tvååkers tränare Pierre Krantz är nöjd med värvningen:

– Han har gjort det otroligt bra i träning och verkligen imponerat på alla. Han är lugn med boll och utstrålar pondus, säger Krantz.

 ?? ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON ?? Mohammad Ahmadi lämnar Åtvidaberg och har istället valt att skriva på för Tvååkers IF.
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON Mohammad Ahmadi lämnar Åtvidaberg och har istället valt att skriva på för Tvååkers IF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden