Hallands Nyheter

Burman bryter sitt kontrakt med Warberg

- Mikael Martinsson mikael.martinsson@hn.se 010-471 52 47

Andreas Burman kommer inte att leda Warberg under nästa säsong trots kontrakt. Jonas Gustafsson tar över efter 1 maj. –Jag har haft tufft att få ihop livspussle­t de senaste månaderna och det har gått ut över mitt välmående, säger Andreas till Warbergs hemsida.

Beslutet grundar sig på att han har en deltidsans­tällning i Warberg, ett andra jobb utanför innebandyn och pendlingen mellan Göteborg och Varberg. Dessutom har han en familj att vara delaktig i.

– Jag har känt att tiden inte räcker till och att det gått ut över mitt välmående. Även om jag tycker att det är väldigt jobbigt just nu så vet jag att det är ett beslut jag måste ta. Det har varit en väldigt bra miljö både att utvecklas och arbeta i vilket har gjort att detta har varit ett väldigt svårt beslut att ta, säger Andreas Burman till hemsidan.

Jonas Gustafsson ersätter. Han kom tillbaka till föreningen inför den här säsongen som individuel­l spelarutve­cklare i damlaget, efter att ha lämnat herrlaget under säsongen 2020/2021.

"Jag har känt att tiden inte räcker till och att det gått ut över mitt välmående.

– Jag har under säsongen haft en roll i ledarstabe­n vilket stärkt mig i mitt beslut. I gruppen finns en omtanke för varandra och en hög ambitionsn­ivå att fortsätta utvecklas. Warberg har också en stark organisati­on och det finns ett intresse i staden som visar sig på hemmamatch­erna. nå framgång tillsamman­s, säger Jonas till hemsidan om sitt kommande uppdrag.

– Den enda förändring­en som genomförs under den innevarand­e säsongen är att Jonas redan nu tar över de delar som rör truppbygge­t till kommande säsong. Utöver det är allt som vanligt där Andreas Burman leder laget resterande delen av säsongen. Det återstår ju en hel del roliga och viktiga matcher innan den här säsongen är i mål, säger klubbchefe­n Emil Risberg till hemsidan.

Avtalet med Jonas Gustafsson är tecknat på tre år och sträcker sig till och med säsongen 2026/2027.

 ?? ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON ?? Warbergs tränare Andreas Burman slutar.
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON Warbergs tränare Andreas Burman slutar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden