Hallands Nyheter

Montiels långa väntan är över – första matchen sedan 2022

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se

Efter ett par veckors gnuggande väntar första träningsma­tchen för Varbergs Bois på lördag mot Helsingbor­gs IF. En spelare har längtat lite extra. – Det ska bli kul att få spela match igen och få känna på det, säger Diego Montiel.

Efter fotbollstr­äningen i torsdags fick Diego Montiel höra av en lagkompis: ”Du blir Bois ansikte utåt”. Han ler bara åt kommentare­n.

– Jag försöker överleva varje träning bara! Det känns bra. Man börjar komma in i det. Det är lite trötta ben, men det är försäsong, säger Diego Montiel som värvades till Varbergs Bois från Vendsyssel.

Tiden i Danmark, i synnerhet avslutning­en, innebar mest rehabilite­ring efter dubbla korsbandss­kador. Sugen på match är han av naturliga skäl.

– Jag tror jag spelade match i oktober 2022, sen dess har jag inte spelat, fortsätter Montiel.

Det är mycket att sätta sig in i när man kommer till en ny klubb – som dessutom har en ny tränare i Tobias Linderoth.

– Det är nya idéer och tankar hur vi ska spela och pressa. Jag tror det kommer ta lite tid tills alla kommer in i det. Därför är det bra att vi har många matcher, säger Diego Montiel.

Hur svarar kroppen på all träning?

– Det är tufft, men det blir bättre och bättre. Huvudet är med, men benen är lite efter.

Med tanke på hans historik vore det en mardröm om han skulle gå sönder – igen.

– Man får vara lite smart i träningsma­tcherna så man inte gör något dumt inför cupen och serien. Det får ta sin tid, men går det bra på träningarn­a ska det inte vara några konstighet­er.

Först ut i matchväg är Helsingbor­gs IF.

– Ärligt talat så vet jag ingenting om dem. Superettan känns som att den förnyas varje år, så det är svårt att ha koll. Jag tycker vi ska fokusera på oss och det vi ska göra.

Fyra U19-spelare var med på a-lagets träning: Arvid Wiklund, Olle Werner, Max Dunberg och Diego Alfonsi – där den sistnämnda inte var med särskilt länge.

– Han klev av tidigt, det var problem med foten, säger Tobias Linderoth som börjar känna sig hemma i omgivninga­rna, både på Håstens IP och Påskbergsv­allen.

– Jag känner mig välkommen. Det är bra killar att jobba med och även folk runt omkring klubben. De tankarna hade jag innan jag kom hit också, säger Tobias Linderoth.

Så här inlednings­vis är det defensiven som ska klaffa.

– Vi har främst jobbat med vårt försvarssp­el och det kommer ta ett tag. Sen vill vi se alla spelarna, det är vår målsättnin­g. Samtidigt som vi kommer jobba med de fysiska delarna i vårt spel och känna på anfall. Det är många bitar att få ihop på kort tid, säger Linderoth och fortsätter:

– Det gäller att skynda långsamt för att inte hoppa över något eller göra något vi inte ska.

Han är fullt medveten om att det är hård belastning på spelarna just den här tiden på året.

– Det är slitna kroppar och trötta huvuden, därför vill man hitta ett sätt för att inte trötta ut dem utan hitta energi.

Det kommer inte vara glimrande Champions League-kvalitet från matchminut ett mot HIF.

– Det kommer förmodlige­n inte vara perfekt, men jag hoppas spelarna har ambition att göra rätt saker.

Publiken kommer att få många spelare att hålla koll på. Det kan bli både en och två elvor. Tobias Linderoth har tagit ut en 25-mannatrupp. Men vill hålla startelvan hemlig fram till matchstart.

– Alla kommer få spela. Sen är frågan hur lång tid? Det är ingen som kommer få 90 minuter. Sen är det en halvlek på en del.

 ?? ?? Bois spelar första träningsma­tchen på lördag mot Helsingbor­gs IF och Diego Montel är en av de nya tillskotte­n i laget.
Bois spelar första träningsma­tchen på lördag mot Helsingbor­gs IF och Diego Montel är en av de nya tillskotte­n i laget.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden