Hallands Nyheter

Isaac Shears ny anfallare i Falkenberg­s FF

- Mikael Martinsson mikael.martinsson@hn.se 010-471 52 47

Falkenberg­s FF:S nye anfallare heter Isaac Shears från Vänersborg. Och är expert på snus! – Det känns jättebra och jag är skittaggad, säger 23-åringen som skrivit ett tvåårskont­rakt.

Bara någon dag efter sin provtränin­g kom ett kontraktsf­örslag som under fredagen skrevs under.

Han bor i Göteborg och arbetar på Swedish Match.

– Jag maler tobak sedan två år tillbaka. Som snusare är det roligt att se hur allt går till. Jag kommer att bo kvar men tanken är sedan att flytta till Falkenberg framöver. Men jag måste hyra ut min lägenhet först.

Under juniortide­n represente­rade han Gais. Under 2022 gjorde han 18 mål för IK Zenith i division 3. Den gångna säsongen gjorde han åtta mål och två assist i Ettan Södra för bottenlage­t Vänersborg som till slut åkte ur serien.

Isaac Shears fick ett gott intryck av FFF vid sitt besök

– Det kändes riktigt bra och det var en bra miljö med ett gött gäng. Och så positivt från tränarna som jag pratade lite extra med.

Vad för styrkor får Falkenberg med dig?

– Jag är bra i target-spelet och bra i boxen. Jag är hyfsat snabb. Och jag gillar att vinna.

Eftersom han hade ett år kvar på kontraktet med Vänersborg var Falkenberg tvunget att lösa ut honom.

– Det var väl lite tufft i början för de ville ha kvar mig men det löste sig och jag ville inte följa med ner i division 2. Det skulle vara som att börja om.

Falkenberg är ett förmodat topplag, känner du någon press då?

– Att gå upp i Superettan är ett av mina mål men jag känner ingen press Det är bara att göra det bästa av situatione­n för att vinna varje match.

Sportchefe­n i Falkenberg­s FF David Svensson är nöjd med nyförvärve­t.

– Vi har ju letat offensiva förstärkni­ngar. Och Isaac är ju en av dem som vi har haft god koll på under

BILD: PRIVAT året och haft lite kontakt med. Sedan var han med på en träning och vi fick sitta ner och prata lite. Han gjorde ett gott intryck där med.

Vilka av hans egenskaper var viktigast?

– Han har många bra egenskaper, men har delvis ett djupledsgå­ende och bra fart och har en bra storlek. Vi tycker att han har näsa för målet också.

Och nu har ni köpt honom!

– Det blir ju en övergång från Vänersborg. Men där har vi haft en väldigt bra dialog med dem utan att gå in på någonting mer. Jag kan inte kommentera någon eventuell övergångss­umma.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden