Hallands Nyheter

Andersson bättre tränad än någonsin

- Mikael Martinsson mikael.martinsson@hn.se 010-471 52 47

När Tim Erlandsson kom tillbaka efter skada fick Anton Andersson lämna sin plats som förstemålv­akt. Nu vill han visa att han ska vara Falkenberg­s FF:S nummer ett.

– Är någon annan bättre än vad jag är så kommer jag inte stå och banka på Christoffe­r Anderssons dörr.

På lördagen möter Falkenberg­s FF Onsala i årets första match – en match som Hallands Nyheter direktsänd­er från 12.40.

Anton Andersson är den ende som får spela 90 minuter.

Det är en bättre tränad målvakt än någonsin som startar säsongen

– Fysiskt känner jag mig väldigt bra och jag har kört fyra gånger i veckan under ledigheten. Det är mer att man ”pinpointar” vissa grejer som jag vill bli bättre på som min spänst och bara styrka i allmänhet.

Han fick alltså ge vika för Tim Erlandsson under förra säsongen.

– Jag är revanschsu­gen både för egen del och för lagets skull. Jag fick ju inte spela lika mycket som jag hade hoppats under hösten men samtidigt så gjorde ju Tim en helt fantastisk höst. Vanligtvis hade jag nog inte reagerat så som jag gjorde, för jag tog det bra och förra året var han bättre målvakt än vad jag var och då är det väl inte konstigt.

Hur tänker du kring målvaktssi­tuationen när FFF vill ha in en målvakt till?

– Det är ingenting jag lägger någon värdering eller något större fokus på. Jag vet att de vet vad jag kan och jag vet framförall­t själv vad jag kan.

– Den här säsongen kommer jag in med ny energi och får känna på gruppen i ett år till och är jäkligt taggad. Så jag välkomnar alla typer av konkurrens.

Men han vet att det kan bli bänken igen!

– Kommer det in en annan målvakt som det kanske gör eller om Gustav (Lillienber­g) kommer i form och skulle visa sig vara bättre än vad jag är så är det ingenting

BILD: HÅKAN JOHANSSON jag kommer liksom stå och banka på Christoffe­r Anderssons dörr och skrika. Men jag tänker visa att jag är det bästa alternativ­et.

i Onsala-matchen saknar Falkenberg Godwin Aguda (kommer på söndagen, småskadade Christoffe­r Carlsson, Nils Bertilsson, William Borgeryd, och Edvin Christians­son. Sedan är det frågetecke­n kring Leonardo Farah Shahin och Melker Nilsson

– Det är precis vi får ihop ett lag. Vi är 14 spelare och kommer att fylla upp med juniorer så ingen behöver spela 90 minuter. Förra året kunde vi växla med två rätt jämna elvor men nu har vi några platser kvar i truppen att fylla och så lite skadestök på det, säger tränaren Christoffe­r Andersson.

Startelvan är inte klar med nye Noel Hansson kommer att starta.

– Så han ska komma in i vårt spel så snabbt som möjligt. Så det blir en bra resa för honom.

Trolig startelva om alla kan vara med. Anton Andersson – Melker Larsson, Gabriel Johansson, Noel Hansson, Linus Borgström – Rasmus Andersson, Melker Nilsson, Lucas Sibelius, Remo Gotfredsen Grgic – Leonardo Farah Shahin, Oskar Christians­son.

 ?? ?? Anton Andersson målvakt i Falkenberg­s FF.
Anton Andersson målvakt i Falkenberg­s FF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden