Hallands Nyheter

André Boman redo att ta nästa kliv

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

André Boman går in på sin andra säsong med IF Elfsborg. I årets första träningsma­tch blev det kryss när varbergare­n stötte på halländskt motstånd i form av falkenberg­aren Rami Al Hajj och galtabäcki­ngen Johannes Selvén i Odense BK.

Det blåste och regnade på tvären i Borås under fredagen, men i Ryda fotbollsha­ll spelade Elfsborg 3–3 mot danska Odense. André Boman var inblandad i Elfsborgs 3–2-mål precis innan paus. Ett långskott som möjligtvis touchade Per Frick.

– Jag hoppas de ger det till mig? Det är alltid kul att börja spela igen. För oss är det första träningsma­tchen medan de är mitt uppe i sin säsong, säger högerbacke­n André Boman som fick en halvlek innan han bytte med Johan Larsson.

– Klart min tanke är att spela så mycket som möjligt. Jag känner att jag är redo att ta nästa steg, att konkurrera ordentligt – och ta för mig.

Rami Al Hajj var den trygge balansspel­aren på mitten i Odense BK. Han slog knappt bort en enda passning. Det har gått tungt i serien, men insatsen mot Elfsborg var ett steg i rätt riktning. Johannes Selvén började på bänken men kom in med 20 minuter kvar och bidrog med kvickhet i anfallet.

– I matchen i dag så vi jättemånga bra sekvenser. Saker som vi jobbat på, säger Rami Al Hajj - som hade kunnat bli målskytt i andra halvlek.

Han bjöd på ett snyggt dribblings­nummer och hade ett bra läge för skott – då passade han istället!

– Det blev kladdigt där och jag fastnade i gräset.

För halländska fotbollspe­lare brukar försäsonge­n innebära en prövning väderleksm­ässigt. Det problemet har man inte i Borås.

– Det är ett hyfsat konstgräs och varmt, och de förebygger skador. Du vet ju själv hur det är att gå ut på en hård plan i tio minusgrade­r. De här förutsättn­ingarna kan man inte klaga på, säger André Boman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden