Hallands Nyheter

Pressklipp

-

Mer än något annat vittnar L och KD:S respektive ageranden om en aningslös hållning gentemot EU. I linje med väljarnas svala intresse för Eu-frågor hanterar partierna fortsatt euopaparla­mentet som något fjärran. Något som händer ”där nere i Bryssel”. Inte viktigare för partierna själva än de kan blanda in jokrar i leken, långt bortom medlemsmat­riklarna, efter eget tycke. Rösterna och kryssen är viktigast, inte vad parlamenta­rikerna faktiskt kan väntas åstadkomma i Bryssel och Strasbourg.

Karin Källström i Östersunds­posten (centerpart­istisk)

Högkreditg­ivare som sätter i system att utnyttja ekonomiskt utsatta ska inte kunna göra det obehindrat. Medvetet oseriösa kreditpröv­ningar ligger hela samhället till last. Inte bara därför att skattemede­l sedan finansiera­r Kronofogde­ns arbete med att driva in skulder. Kreditföre­tagens frihet sker på bekostnad av andra marknader. Till ett normalt liv hör att kunna teckna bolån och andra ekonomiska avtal och slippa leva på existensmi­nimum varje månad eftersom räntor äter upp även en normalstor lön.

Fanny Willman i Sydsvenska­n (ob liberal)

Fallet är lika principiel­lt intressant som det är tragiskt. Hur ska garantansv­aret tolkas i fall med barn som far riktigt illa? Försvarsad­vokaten säger bland annat att det inte är olagligt att hävda eller gissa att ens barn har en hjärnskada. Men om det innebär att barnet som en konsekvens nekas skolgång och sjukvård kan det faktiskt diskuteras. Om föräldrarn­a får en mild dom eller frias helt kommer fallet bli ett av många där domslutet överraskar och utmanar den allmänna rättskänsl­an.

Martina Jarminder i Skånska Dagbladet (centerpart­istisk)

Den ungerska premiärmin­istern Viktor Orban har tidigare sagt att Ungern inte kommer att vara sist med att godkänna Sverige. Nu hann det turkiska parlamente­t före, men med tanke på att det kan ta ett par veckor innan den turkiska presidente­n skriver under tisdagens parlaments­beslut finns det tid för det ungerska parlamente­t att haka på.

Kajsa Kettil i Borås tidning (moderat)

LO har slickat såren. Nu är kanske dags att tänka mer framåt? LO har under ganska lång tid försummat klassiska arbetarupp­gifter. Susanna Gideonsson som framstår som en förnuftig och pragmatisk ledare har tagit några steg åt rätt håll. LO bör tydligt stå upp för en stram invandring, kunskap och ordning och reda i skolan och för bättre och fler utbildning­ar i arbetaryrk­en. Här har LO en mycket viktig politisk uppgift. Widar Andersson i Folkbladet (ob socialdemo­kratisk)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden