Hallands Nyheter

Politikern­a borde träffa Läjesborna för en diskussion

- Alf Hjertström

Svar på ”Sent besked om bussen i Träslövslä­ge”

Kollektivt­rafik. Jag har följt bussen med nuvarande sträckning och sett att två bussar kan möta varann. Jag kan inte anföra några uppenbara brister på den körvägen. Men att tjänstemän menar att äldre runt kyrka och hamn blir åsidosatta med avsikt att yngre och fler ska få det bättre, borde skorra illa hos folk med normal empati. Linjen borde egentligen anknyta till lasarettet direkt.

Beslut, som ska tillgodose både kommunens och regionens intresse, är en process som kan lång tid. Men det är politiker som fattar beslutet. I en äldre artikel läste jag att Gösta Bergenheim

är ordförande och ansvarig för Hallandstr­afiken. Eftersom ingen politiker i detta nu bekvämar sej till att varken ta till ordet eller pennan ställer jag som vän av demokrati och transparen­s frågan om beslutet är helt delegerat till tjänstemän. Det finns tydligen ingen politiker som är bosatt i Läjet och känner sej bekväm med frågan. Dag Reutervall har med all önskvärd tydlighet kritiserat den helt befängda kommunikat­ionen och informatio­nen till berörda. Vilka remissinst­anser har fått yttra sig? För att få ett något mindre dåligt eftermäle för politikern­a borde herr Bergenheim och ansvarig politiker från socialnämn­den träffa alla berörda Läjesbor för en diskussion, inte informatio­n, om hur äldre i områden kring kyrka och hamn ska kunna känna sej delaktiga i kommunens välfärd. För att inte fördröja en större planändrin­g bör nuvarande linje förbi kyrka och hamn utökas med betydligt bättre täthet för att göra tätorten tillgängli­g för äldre och bilfria Läjesbor.

 ?? ?? Det finns tydligen ingen politiker som är bosatt i Läjet och känner sig bekväm med frågan, skriver insändarsk­ribenten.
Det finns tydligen ingen politiker som är bosatt i Läjet och känner sig bekväm med frågan, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden