Hallands Nyheter

Bröderna på Timjan lunch startar pizzabuffé

- Stefan Johansson

Varberg: Bara ett halvår efter öppnandet väljer Timjan lunch att utöka. Inom kort öppnar restaurang­en en ny del där det blir ett annat fokus än den husmanskos­t man serverar i dag. – Vi ska börja med pizzabuffé, säger Nader Jajjawi till Hallands Nyheter.

Restaurang­bröderna Wissam och Nader Jajjawi kommer att utöka sin verksamhet på Timjan lunch på Cylindervä­gen i Varberg. Från och med månadsskif­tet januari/ februari öppnar de en ny del av restaurang­en. Där blir det fokus på pizza, baguetter och varma mackor.

– Många gäster gillar husmanskos­t, men vi känner att de yngre inte riktigt dras till det. Vi tror att vi här ska kunna locka lite yngre gäster också, säger Wissam Jajjawi.

” Vi tror att vi här ska kunna locka lite yngre gäster också. Wissam Jajjawi

Pizzorna kommer Nader Jajjawi att baka, han har tidigare drivit pizzeria i Halmstad. De vanliga klassikern­a så som capriccios­a och vesuvio kommer att finnas på menyn. Men även kebab.

– Vi kommer att göra en egen specialsås. Och vi kommer att ha pizzabuffé så att man kan smaka på lite olika pizzor varje gång, säger Nader Jajjawi.

Kunderna kommer även kunna få pizzorna utkörda. Den nya delen av restaurang­en kommer också att erbjuda ett större sortiment av fika och även en frukostbuf­fé vissa dagar i veckan.

– Jag har frågat stammisarn­a vad de tycker om den här idén och de gillade den, säger Wissam Jajjawi.

Timjan lunch har varit öppet i lite drygt ett halvår. Bröderna Jajjawi tog över de nyrenovera­de lokalerna efter att byggnaden brandhärja­des i juli 2022.

– Det är tufft i vår bransch just nu. Men vi är nöjda över hur det har gått hittills, säger Wissam Jajjawi.

 ?? ?? Bröderna Jajjawi säger att det är tufft i restaurang­branschen just nu, men att de trots allt är nöjda med det första halvåret sedan Timjan lunch öppnade.
BILD: STEFAN JOHANSSON
Bröderna Jajjawi säger att det är tufft i restaurang­branschen just nu, men att de trots allt är nöjda med det första halvåret sedan Timjan lunch öppnade. BILD: STEFAN JOHANSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden