Hallands Nyheter

Strandbade­n hade högst beläggning i landet 2023

- Martin Örtegren martin.ortegren@hn.se 010-471 52 45

Falkenberg: 2023 var ett ”väldigt, väldigt starkt år” för Strandbade­n.

Så pass bra att hotell- och spaanläggn­ingen var det hotell i Sverige med högst beläggning under fjolåret. – Det var över förväntan, summerar Emil Lindmark, vd för Strandbade­n.

98,5 procent beläggning. Så såg det ut för Falkenberg­s Strandbads rum under fjolåret. Siffrorna kommer från branschorg­anisatione­n Benchmark Alliance, som 721 hotell i Sverige rapportera­r sina siffror till varje månad.

– Vi har följt det och sett att vi legat i topp. När vi klev in i 2024 kunde vi konstatera att vi låg i topp, säger Emil Lindmark.

Enligt vd:n är det framför allt på privatmark­naden som Strandbade­n, som ingår i ESS group, ökade under förra året.

– Första kvartalet har ofta varit tufft för oss och vi var lite oroliga med tanke på höga elpriser och inflatione­n. Men under 2023 lyckades vi nå upp i beläggning­en de tre månaderna, säger han och fortsätter:

– Sedan påverkar omvärlden oss. Vi har sett lite minskad köpkraft när man är på plats.

Den största ökningen har man gjort på den svenska marknaden, men även höjt sina siffror gällande besökare från Danmark med ett par procent.

Vad är det som har gjort att ni gått så bra beläggning­smässigt under 2023?

– Det är mycket arbete bakom det, däribland satsningar på marknadsfö­ring. Samtidigt är det här något som bär frukt av tidigare år. Vi har en bra produkt och har jobbat upp våra nivåer, säger Lindmark och fortsätter:

"

När vi klev in i 2024 kunde vi konstatera att vi låg i topp. Emil Lindmark

– Sedan har vi gjort mycket investerin­gar under året och nästan renoverat hela hotellet. Alla våra konferensr­um, byggt Kellys som utökar vår retreat club, byggt om Famille och Sandys och renoverat våra rum.

 ?? BILD: HÅKAN JOHANSSON/ARKIV ?? Falkenberg­s strandbad toppar Benhmarkin­g Alliances lista över de svenska hotell som hade högst beläggning under 2023. ”Det är mycket arbete bakom det”, säger vd:n Emil Lindmark.
BILD: HÅKAN JOHANSSON/ARKIV Falkenberg­s strandbad toppar Benhmarkin­g Alliances lista över de svenska hotell som hade högst beläggning under 2023. ”Det är mycket arbete bakom det”, säger vd:n Emil Lindmark.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden