Hallands Nyheter

Attackeran­de backar låg bakom Wics revansch

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

Arvid Vonk var ett mål från att hålla nollan. Rikard Eriksson noterades för fyra assist. Men det var en annan lagdel som också glänste när Warbergs attackerad­e backar låg bakom mer än hälften av målen i 7-1-segern över Lund.

Morics Krumins både inledde och avslutade målskyttet i Sparbanken Wictory Center. Därmed uppfyllde den lettiska landslagsb­acken ett mål som han satt upp inför resten av säsongen.

– Det är att bli bättre när jag får målchanser - och jag är glad för det, men det viktigaste var att laget spelade bra och vi släppte bara in ett mål, säger 31-åringen som innan match signerade ett nytt ettårskont­rakt med klubben (liksom Anton Birgersson).

– Om Johan (Astbrant) skulle fråga så visste jag att jag skulle skriva på. Jag kom hit och såg det som en ny utmaning. Huvudmålet var att gå upp i SSL. Det här är en process och fortfarand­e en del av den resan, fortsätter Morics Krumins.

Johan Stadin och Andreas Grönli såg till att Warberg ledde med tre mål efter första perioden. Backattack var ordet!

– Det är väl något vi har saknat. Nu spelar Krumins i en mer backavslut­ande femma medan jag är mer i en lågt försvarand­e, men vi har pratat om det här en längre period. Skönt att det lossnade, säger Stadin vars 2-1-mål var en stänkare rätt upp i högerkryss­et.

– Det är nog mitt första i år, i spel fem mot fem, det är något jag är bra på, säger han.

Synar man IBK Lund Elit så är det en tabellsjua som gnuggar 2-2-1-försvar. Därav de många distansavs­luten som strategi.

– Exakt. De stänger av centrallin­jen och ligger kompakt, så där är det distanssko­tt som behövs. Vi är inte nöjda för vi kunde fått till ännu fler, menar tränaren Johan Astbrant.

Hemmalaget kunde inför 737 personer som hade fritt inträde öka på till både 4-0 (Filip Erheden i nättaket efter klapp-klapp-spel) och 5-1 i andra perioden där Mattias Kongstad bara behövde nio sekunder på sig för att göra mål i numerärt överläge.

Lund tog sedan en konstig time out i tredje perioden och plockade ut sin målvakt för en extra utespelare. Det brukar resultera i ett baklängesm­ål och Joel Birgersson pricksköt i öppen kasse från egen planhalva. Matchen var stängt.

– Det kändes redan på samlingen att det var ett revanschsu­get gäng. I och med torsken borta mot dem (4-5) så kändes det som vi faktiskt ville sätta ner foten, säger Johan Astbrant.

Det var Warbergs trettonde seger på femton matcher. Laget har 39 poäng, två färre än serieledan­de Hovslätt som man möter den 24 februari. Innan dess väntar Strängnäs, Partille och Kalmarsund Ungdom på spelschema­t.

– Klart vi har häng på dem och nu gäller det att lägga ner timmar på träning, sömn, mat, kost och jobb på rätt sätt, så vi kan stämpla in och gå hela vägen, säger Johan Stadin.

 ?? BILD: MATTIAS NILSSON ?? Morics Krumins och Johan Stadin bidrog från backpositi­on med två respektive ett mål i matchen mot Lund Elit.
BILD: MATTIAS NILSSON Morics Krumins och Johan Stadin bidrog från backpositi­on med två respektive ett mål i matchen mot Lund Elit.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden