Hallands Nyheter

Nyförvärve­n imponerade för Tvååker mot Norrby

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Felix Gustafsson gjorde Tvååkers mål och Emir Avdic var en stolpträff från att bli matchhjält­e, ändå var det tre andra nyförvärv som Pierre Krantz hyllade mest efter försäsongs­premiären mot Norrby (1–1).

I tisdags blev Emir Avdic klar för Tvååker. Fyra dagar senare var 23-åringen på vippen att avgöra sin första match för klubben i matchens slutminute­r.

– Han rundar målvakten, men prickar stolpen, suckar tränaren Pierre Krantz, som var nöjd med allt förutom att det inte blev seger i försäsongs­premiären borta mot Norrby.

– Den första halvleken är otroligt bra, framförall­t den första halvtimmen.

Under den perioden fick man också utdelning, då två andra nyförvärv samarbetad­e framgångsr­ikt. David Bendrik (från Varbergs Bois) slog ett överlångt inlägg som Felix Gustafsson (från Dalstorp, men med ett par säsonger hos motståndar­en Norrby på meritlista­n) knoppade in vid den bortre stolpen.

Därefter blev förre Fff:aren Linus Dahl utvisad för Norrby, men trots en man mer i den andra halvleken släppte Tvååker in en kvittering med kvarten kvar.

– De får ett rött och vi fortsätter äga matchen. Tyvärr slappnar vi av lite samtidigt som matchen blir ryckig efter alla byten, säger Krantz, som var extra nöjd med ”Gif-förvärven”.

David Bendrik och Jacob Redenfors som var utlånade till division två-klubben från Bois samt Isak Wiman som varit en av Gifs främsta de senaste säsongerna.

Krantz var även nöjd med att hans lag inte drogs med i Norrbys något överraskan­de aggressivi­tet.

– Norrby drog på sig ett rött och sju gula. Vi var inte beredda på den hetsen, säger han och flinar.