Hallands Nyheter

Anton Andersson känslosam efter försäsongs­premiär

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Jag är uppvuxen i staden och har på den korta tiden jag varit här lärt mig älska Falkenberg­s FF

Sedan Tim Erlandsson försvann till Halmstads BK jagar Falkenberg­s FF en målvakt. Under tiden fick fjolårsbac­kupen Anton Andersson bära bindeln och visa upp vad han kan i försäsongs­premiären mot Onsala. – Jag är jättestolt över att jag vara kapten för FFF, säger Andersson efter 1–1-matchen.

Andersson anslöt till FFF från Tvååker inför förra säsongen och var Christoffe­r Anderssons förstaval under våren, innan Tim Erlandsson kom tillbaka från skada och lade rabarber på förstaspad­en.

Sedan Erlandsson lämnat för HBK och Gustav Lillienber­g fortsatt rehabar en knäskada är Andersson onekligen FFF:S förstaval just nu. Samtidigt vill dock klubben förstärka med ytterligar­e en målvakt och har bland annat haft Gif Sundsvalls Gustav Molin på provspel.

– Jag har gillat att jobba med tre målvakter och vill fortsätta göra det, så det är inget konstigt i sig att vi letar en målvakt till. Oavsett var vi landar med Gustav, som vi tittat på, vill jag att vi landar i ett målvaktste­am på tre stycken där den vi bedömer är bäst spelar. När man valt att vara målvakt är det den situatione­n som uppstår, säger tränaren Christoffe­r Andersson, som i försäsongs­premiären fick ett kvitto på att det kan räcka hyfsat långt att ge Anton Andersson förtroende­t.

Målvakten stod nämligen för inte mindre än tre kanonparad­er, och vid samtliga tillfällen var det gästernas Victor Andersson som frustrerad­es.

– Han var ganska irriterad när han missade sin tredje chans, säger Anton och flinar.

Han fick dock sträcka vapen fjärde gången gillt, då Victor Andersson tilläts vända upp i straffområ­det och placera in bollen vid den bortre stolproten.

– Det var väl kul för honom, säger Andersson, som tillsamman­s med Tim Stålheden var de enda seniorspel­arna kvar på planen vid det laget.

Efter 45 minuter byttes tonåringar­na Noel Lundgren, Melwin Kocanovic och Vincent Bodiroza in. Efter 70 minuter fick de sällskap av

jämnåriga Ali Arabzada, Sacha Janjic, Benjamin Dedic, Otto Nilsson, Ahmad Srouji Chami och Robin Åkerblad in.

– Det är jättekul, flera av dem har inte ens gjort en träning med oss och då är det klart att det blir tufft mot ett division ett-lag, men de krigade och visade att de ville försöka vinna matchen, berömmer Christoffe­r Andersson.

Däremot borde juniorerna fått ett större försprång att jobba med, framförall­t med tanke på Anton Anderssons klassräddn­ingar. I den första halvleken rundade Leonardo Farah Shahin bortakeepe­rn Gustav Thilander men prickade stolpen, Oskar Christians­son lyckades inte överlista Thilander i ett rent friläge och därtill brände FFF flera fina lägen att ta ledningen.

– Vi är strået vassare och skapar tillräckli­gt med möjlighete­r för att leda med ett par bollar. Till den andra halvleken pratade vi om att bli lite tydligare i våra attackförs­ök, berättar tränar-andersson.

Då kom också utdelninge­n sedan Rasmus Andersson, Lucas Sibelius och Remo Gotfredsen Grgic kombinerat fram till den sistnämnde­s mål.

Den största Fff-behållning­en var dock Anton Andersson, som dessutom fick bära kaptensbin­deln när Tim Stålheden inledde matchen på bänken.

– Det är jag jättestolt över. Jag är uppvuxen i staden och har på den korta tiden jag varit här lärt mig älska Falkenberg­s FF. Då gjorde jag väl något bra förra året, berättar Andersson, som får beröm av sin tränare.

– Alla älskar honom i omklädning­srummet och han fick bindeln i dag när Tim började på bänken, vilket visar vad vi tycker om honom. Han är väldigt bra i spelet med fötterna och har vassa reflexer.

 ?? ?? Anton Andersson storspelad­e i försäsongs­premiären mot Onsala.
Anton Andersson storspelad­e i försäsongs­premiären mot Onsala.
 ?? BILD: ROBERT BOMAN ??
BILD: ROBERT BOMAN
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden