Hallands Nyheter

Mål för Thorsson i återkomste­n när Wic förlorade

- Emil Johansson sport@hn.se

Warberg IC hade tagit poäng i fem raka hemmamatch­er inför mötet med Endre IF i SSL. Men det visade sig att den sviten skulle gå mot sitt slut.

Det var en tuff match där Wic hade problem med att göra mål. Matchen slutade med 2–6-förlust. En ljusglimt för Warberg trots det var att Emma Thorsson som var tillbaka för första gången sen hjärnskakn­ingarna gjorde mål.

– Det är en jättelättn­ad att äntligen få köra igen, säger Thorsson om återkomste­n.

Endre inledde matchen med ett högt tempo och höll mycket boll. I den sjunde matchminut­en fick de utdelning när Isabella Ström var först på en retur och sköt in 0–1.

Warberg har ett jätteläge i den tolfte minuten men lyckades inte få in bollen. Istället var det Endre som kunde kontra in 2-0. Det blev inga fler mål i den första perioden och ställninge­n stod sig inför periodvila­n.

– Vi är ganska uddlösa i första perioden. Vilket någonstans sätter tonen och 2–0 är väl helt rättvist, säger Warbergs tränare Andreas Burman.

Warberg började andra perioden starkt och skapade flera farliga chanser, men bollen ville inte in. I den trettonde minuten var det istället Endres Nela Jirakova som fick till ett slagskott som seglade upp i det vänstra krysset. Ställninge­n 3-0 höll sig dock bara i 20 sekunder innan Endre gjorde ytterligar­e ett mål och utökade till 4-0. Resultat höll sig till paus.

– I andra perioden skapar vi lägen och får ett tryck på dem. Att vi går ifrån med ett 0-4-underläge är helt sjukt. För där har vi verkligen bra sekvenser, säger Burman

Endre började även tredje perioden starkt och gjorde sitt femte mål i den andra minuten. I den tionde minuten fick Wic äntligen spräcka nollan genom nummer 24 Malin Andersson. Warberg tog ut sin målvakt i den tolfte minuten. Endre bröt bollen på mittplan och kunde lätt lägga in bollen i öppet mål.

– Vi blir sårbara när vi trycker på och skapar. Då räcker det att det kommer något läge och sen smäller det, säger Burman

Bara minuten senare lyckades dock Warberg snygga till siffrorna när Emma Thorsson gjorde mål. Thorsson gjorde sin första start efter att ha varit borta länge på grund av hjärnskakn­ing.

– Backen får en feltouch och då blir det bara jag mot målvakten och då är det bara att skjuta, säger Thorsson

Det blev inga fler mål efter reducering­en och matchen slutade 6-2 till Endre IF.

– Vi får ta nya tag. Vi kan inte gå och älta denna match utan vi behöver blicka framåt, säger Thorsson.

?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Emma Thorsson deppar mot Endre men gjorde mål i sin comeback.
BILD: KRISTER ANDERSSON Emma Thorsson deppar mot Endre men gjorde mål i sin comeback.