Hallands Nyheter

HKV förlorade mot sin förre tränare

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

Prestigema­tchen mot ex-hkv-tränaren Hasse Karlsson förlorades trots en hygglig start.

– Han kanske inte hade alla gubbarna i åtta år, men Hasse hade nog mer fördel än vi, säger tränaren Christer ”CK” Karlsson.

Christer Karlsson var inte alls nöjd och kände knappt igen sitt lag efter 25-29 i Blekinge mot IFK Karlskrona.

– Vi får en jättebra start och leder med fem, sex bollar (både 8-3 och 14-8) i första halvlek. Sen blir vi bekväma, och det är ovant oss. Vi leder med tre i halvlek, sen är det en inställnin­gsfråga. Vi kom inte alls upp i nivå i dag, säger Karlsson.

Det var inte så att HK Varberg blev ifrånåkta.

– Det var väl jämnt tills 23-23 och det är då vi brukar vara starka och vinna matcherna. Men Karlskrona är skarpare i slutet. Det skiljer fyra till slut. Vi är ju tvungen att chansa för att gå ikapp och då kanske det blir något mål för mycket.

Fyra raka mål av hemmalaget blev för mycket för HKV, där Daniel Lindgren blev främste målskytt med sex mål. Återvändan­de Tobias Bengtsson stannade på två. På sikt tror Christer Karlsson att man kommer få nytta av veteranen.

– Vi får in en bra försvarssp­elare, vilket blir ”Tobbes” roll. Framför allt att kunna avlasta på högertvåan, vilket är en svår position i handboll. Man ska inte döma ”Tobbe” för tidigt. Han gör inte bort sig, men det skulle vara enkelt att vara toppspelar­e i Allsvenska­n efter att bara tränat i mer en vecka. Lite längre tid kommer det att ta.

IFK Karlskrona har bekantinge­n Hasse Karlsson som tränare numera. Han tränade ju HK Varberg i åtta säsonger.

– Han kan i stort sett alla gubbarna hos oss, så han kan alla spelarna. Fast i höstas då sprang vi sönder dem.

För HK Varberg kämpar främst med Skånela om andraplats­en bakom OV Helsingbor­g.

– Det är också 14 poäng att spela om och som jag har sagt till gubbarna. Det är långt ifrån färdigt. Visst, det var skönt att ha det klart innan de sista omgångarna, men då måste vi göra jobbet varje gång.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden