Hallands Nyheter

Toyota-återförsäl­jare köps upp av större aktör

- Stefan Johansson stefan.johansson@hn.se 010-471 51 83

Varberg/falkenberg: Gert Johanssons bilfirma, med verksamhet i både Varberg och Falkenberg, har köpts upp av en större aktör i bilbransch­en. Det Mariestads­baserade bolaget Motor Trend tar över båda bilhallarn­a i nästa månadsskif­te. Personalen fortsätter som tidigare.

Trenden fortsätter. Allt fler bilhandlar­e köps upp av större kedjor. Under förra året fick till exempel Volvohandl­aren Bildepån och Kia-återförsäl­jaren Bilhallen nya ägare då de köptes upp av de större spelarna Finnvedens Bil respektive Förenade Bil.

Nu står det också klart att Toyota-återförsäl­jaren i Varberg och Falkenberg Gert Johanssons Bilfirma har fått nya ägare. Det är Motor Trend från Mariestad som från och med 1 mars går in och tar över verksamhet­en.

”Vår överenskom­melse med Motor Trend och dess ägare Mikael Brunnhagen känns oerhört bra. Vi stärker våra gemensamma resurser och kan på ett ännu bättre sätt ta hand om våra kunder och leverera bästa kvalitet och bemötande”, säger Jörgen Johansson vd på Gert Johanssons Bilfirma i ett pressmedde­lande.

Befintlig personal kommer att fortsätta att bedriva verksamhet­en som tidigare, men nu under nytt namn. Gert Johansson Bilfirma har varit verksamma sedan 1973 och säljer i dag både nya och begagnade Toyota-bilar. De har även en service- och reparation­sverkstad.

Den nya ägaren, Motor Trend, har funnits sedan 1984. De finns i och

” Vår överenskom­melse med Motor Trend och dess ägare Mikael Brunnhagen känns oerhört bra.

Jörgen Johansson

med tillkomste­n av Varberg och Falkenberg på tio orter i Sverige. Förra året omsatte de över 1 miljard kronor och har över 160 anställda runt omkring i landet.

”Vi är otroligt glada över möjlighete­n att förvärva Gert Johanssons Bilfirmas Toyota-rörelse och vi ser fram emot att välkomna våra nya kollegor. Den erfarenhet som gänget i Falkenberg och Varberg tar med sig kommer att bidra positivt till hela Motor Trends utveckling”, säger Mikael Hernberger, vd för Motor Trend i ett pressmedde­lande.

 ?? BILD: MOTOR TREND ?? Fredrik Johansson och Jörgen Johansson (vd) represente­rade ägarsidan på Gert Johanssons bilfirman och Mikael Brunnhagen, som äger Motor Trend, represente­rade köparen när affären om köpet gjordes upp.
BILD: MOTOR TREND Fredrik Johansson och Jörgen Johansson (vd) represente­rade ägarsidan på Gert Johanssons bilfirman och Mikael Brunnhagen, som äger Motor Trend, represente­rade köparen när affären om köpet gjordes upp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden