Hallands Nyheter

Frillesås buades ut och kallades fega – nöjda ändå med oavgjort

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se

En kebabpizza med sås och pommes frites. Det stod högst upp på önskelista­n hos Mattias Johansson, 32, efter 5–5 mot Broberg.

– Vi spelar tätt så det handlar om att man stoppar i sig ganska mycket, säger han.

Frillesås BK hade via två mål från Nico Nevalainen ledningen med 5–4 när sex minuter av ordinarie tid återstod.

Mattias Johansson hann tänka en hel del ute på isen.

– Vi får en utvisning så man tänker på hur vi ska försvara de två poängen vi har. Nu ser jag inte situatione­n, men det ser misstänkt offside ut, sista målet, och när de väl kvitterar känns det helt öppet igen, säger ”Matte” Johansson.

Han har en mer defensiv roll i år, men var en av de spelare som glimrade allra mest i Helsingehu­s arena under tisdagen. Som vid skottpassn­ingen till Marcus Lindholms 2–2mål.

– Det har känts väldigt bra i slutet. Jag försöker vara bäst när det gäller som mest. Skönt att man är pigg och hänger med fortfarand­e, säger 32-åringen.

Det var femte raka matchen utan förlust och Frillesås BK är i allra högsta grad med i snacket om slutspel. En vinst mot Broberg och det hade varit mer eller mindre klart.

– Alla kollar på tabellen efter varje omgång. Vi var medvetna innan och man ser det även i slutet av matchen. Det blir att ”ska man skydda en poäng eller gå för två när det står 5–5?” Det kändes som vi stått och boxats med varandra till sista ronden. Man var mentalt slut. Men poängen hjälper oss mycket – och jag tror den kommer att hjälpa Broberg också.

Hörde du publikens burop i slutet när ingen ville anfalla?

– Kan ju inte vara jättekul att kolla på. Samtidigt är vi bara människor. Vi håller på med sport en hel säsong och nu kokas det ner till några omgångar. De får tycka vad de vill. Det hade varit värre om vi blivit utbuade på hemmaplan!

På fredag väntar Edsbyn. Samma visa som inför Broberg gäller. En poäng och FBK kan med största sannolikhe­t få lira slutspel.

Skulle det bli verklighet är det stort för lillebror Johansson.

– Det skulle betyda jättemycke­t självklart. Ett kvitto på att vi gjort något otroligt bra. Lite samma känsla som när vi tog oss över barriären från allsvenska­n till Elitserien.

– Om vi tar oss dit då gäller det att våga och drömma. Det är fortfarand­e en bit till. Vi försöker göra vårt. Om de andra resultaten studsar med oss eller emot kan vi inte påverka det.

 ?? BILD: MICHAEL ERICHSEN ?? Mattias Johansson drömmer om slutspel med Frillesås BK.
BILD: MICHAEL ERICHSEN Mattias Johansson drömmer om slutspel med Frillesås BK.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden