Hallands Nyheter

Försäljnin­g av Matthews blir ingen jackpot

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Sirius försäljnin­g av Tashreeq Matthews ger pengar till spelarens gamla klubb Varbergs Bois. Någon större jackpot blir det däremot inte för Bois.

Det stod nyligen klart att Sirius säljer Tashreeq Matthews till sydafrikan­ska Mamelodi Sundowns. En affär som gör att Varberg har rätt till en viss summa pengar då han tillhört klubben. Enligt obekräftad­e uppgifter ska det handla om strax över 100 000 kronor.

– Solidarite­tsersättni­ng ska vi få. Jag vet inte vilka summor det handlar om ännu men det blir inga jättepenga­r då det ska delas mellan flera föreningar, säger Varbergs Bois ordförande Lars Karlsson.

Säsongen 2021 var Matthews en av Varbergs Bois bästa spelare och var på väg att säljas till Toronto FC i MLS. Affären sprack dock och under den efterfölja­nde säsongen kom inte Sydafrikan­en upp i samma nivå på grund av skador och annat.

Det blir inga jättepenga­r då det ska delas mellan flera föreningar. Lars Karlsson ordförande i Varberg Bois

Matthews tidigare klubb Borussia Dortmund hade rätt till 500 000 euro om han såldes vidare från Bois. En summa som Sirius inte kunde betala för en spelare på utgående kontrakt.

Därför blev lösningen att Bois släppte Matthews gratis då han ville ha en nystart i en annan klubb. Det har spekulerat­s i att Varberg skulle haft en vidareförs­äljningskl­ausul, men så är inte fallet.

– Nej, det har vi inte. Han satt på ett utgående kontrakt så det handlade bara om några månader för vår del. Vid det tillfället hade han svårt att få speltid hos oss och ville gärna gå för att han behövde ett miljöombyt­e.

– Vi är jätteglada för den tid han hade hos oss då det är en fantastisk kille. Det är bara att gratulera honom nu och att vi får några kronor är en bonus i det hela.

 ?? ARKIVBILD: TOBIAS STERNER ?? Sirius har nyligen sålt den tidigare Varbergs Bois-spelaren Tashreeq Matthews.
ARKIVBILD: TOBIAS STERNER Sirius har nyligen sålt den tidigare Varbergs Bois-spelaren Tashreeq Matthews.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden