Hallands Nyheter

Inget enkelt beslut att lägga ner trädgårdsu­tbildning

-

Svar på ”Munkagårds­gymnasiet viktigt för utveckling­en av gröna näringar i Halland”

Utbildning. De gröna näringarna är viktiga för Halland. Med Munk a gårds gymnasiet som nav, kan vi utveckla och förse gröna näringar med kompetent arbetskraf­t. Det var inget enkelt beslut att lägga ner den gymnasiala trädgårdsu­tbildninge­n. Men med brist på sökande, som visa spå de flesta gymnasiala trädgårdsu­tbildninga­rna ilandet, så blev det till slut ohållbart. Med för få sökande, och därmed lågt elevantal blir kvaliteten lidande. Ett tråkigt men nödvändigt beslut. Under nämnden lade alliansen ett yrkande att ge förvaltnin­gen i uppdra gatt bevaka kommande behov av trädgårdsu­tbildning i framtiden ifall efterfråga­n eller om utbildning­ens upplägg ändras. En viktig del i vår gemensamma politik.

Munk a gårds gymnasiet kommer fortsätta att bedriva trädgårdsu­tbildning genom vuxenutbil­dning och genom skolans spår utbildning. Det tycker jag är fortsatt viktigt. Under kommande verksamhet­splan har det lagts ett uppdrag att titta på och utveckla möjlighete­rna med skolan. Munk a gårds gymnasiet har mycket goda resultat i kvaliteten och hur eleverna trivs. Jag vill att skolan ska fortsätta att frodas och att våra utbildning­ar attraherar halländska ungdomar. Munk a gårds gymnasiet haren god dialog med näringsliv­et och kommande arbetsgiva­re genom de programråd som skolan initierar. En bra skola ger eleverna goda förutsättn­ingar till arbete, något som inte bara är viktigt för oss i den politiska ledningen utan för alla hallänning­ar och för den gröna näringen.

Hanna Schölander (L) ordförande driftnämnd­en kultur och skola, Region Halland

 ?? BILD: HN/ARKIV ?? Munkagårds­gymnasiet kommer fortsätta att bedriva trädgårdsu­tbildning genom vuxenutbil­dning och genom skolans spår utbildning.
BILD: HN/ARKIV Munkagårds­gymnasiet kommer fortsätta att bedriva trädgårdsu­tbildning genom vuxenutbil­dning och genom skolans spår utbildning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden