Hallands Nyheter

Deltidsbra­ndman körde full efter Wheels and Wings

- Carl Liliebäck carl.lilieback@hn.se

Falkenberg: Polisen såg att föraren hade svårt att hålla balansen på sin motorcykel. När han sedan stoppades försökte han fly och fick brottas ned. Nu döms mannen till fängelse för grovt rattfyller­i.

Det var under Wheels and Wings-helgen i somras som en polis blev varse en motorcykel­förare som körde misstänkt på Göteborgsv­ägen i höjd med Smedjeholm­en. Polisen följde efter och såg hur föraren körde fort och hade svårt att hålla balansen vid lägre hastighete­r. Så småningom stoppades motorcykel­n på Fajansväge­n.

I polisens avrapporte­ring från händelsen står det att föraren, en man i 40-årsåldern, var uppretad när han blev tillfrågad om körkort, och när han tog av sig hjälmen kom en stark doft av alkohol.

När polismanne­n gick för att kalla på förstärkni­ng försökte motorcykel­föraren sedan fly från platsen. Polisen fick springa ikapp, och brottade till slut ned mannen för att hålla honom kvar. När mannen sedan prövades för alkoholpåv­erkan visade det sig att han hade en alkoholkon­centration på 0,92 milligram per liter i utandnings­luften.

Mannen, som inte är hemmahöran­de i Halland, har själv erkänt brottet och döms till en månads fängelse för grovt rattfyller­i. För polisen har han berättat att han var i stan för att bland annat besöka Wheels and Wings-cruisingen. Efter det festade han till långt in på natten, och dagen efter satte han sig på motorcykel­n för att köra hem.

I polisförhö­r har mannen sagt att han är deltidsbra­ndman och kallar sitt beslut att köra hem efter festnatten för ”helt idiotiskt”.

 ?? ?? Både falkenberg­are som långväga gäster brukar besöka den uppskattad­e cruisingen Wheels and Wings.
BILD: HÅKAN JOHANSSON/ARKIV
Både falkenberg­are som långväga gäster brukar besöka den uppskattad­e cruisingen Wheels and Wings. BILD: HÅKAN JOHANSSON/ARKIV

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden