Hallands Nyheter

Tonåringar åtalas – misstänks ha slagit ung cykeltjuv

- Robert Lundberg robert.lundberg@hn.se 010-471 53 26

Falkenberg: I början av februari förra året plingade mobilen till hemma hos en kvinna i Falkenberg. I meddelande­t fanns en film som visade hur hennes son, med en plastpåse över huvudet, blev slagen i ansiktet flera gånger av två maskerade personer. Nu åtalas två tonårspojk­ar för misshandel­n.

Bakgrunden till misshandel­n, som inträffade i mitten av december 2022, var att pojken ska ha tagit en av de nu åtalade killarnas cykel och sålt den på Blocket. För detta ska pojken, som är i undre tonåren, ha bötfällts av killarna. När pojken berättade att han inte kunde betala 1 500 kronor, som de krävde, blev han i stället utsatt för misshandel.

De två åtalade ska ha tagit med sig pojken in i ett trapphus, satt en plastpåse över huvudet på honom och utdelat flera slag mot hans ansikte. Hela misshandel­n filmades och spreds sedan vidare på sociala medier.

Efter misshandel­n växte offrets skuld till de två tonårspojk­arna. I ett sms till offret skrev en av de två åtalade:

”Din skuld är nu 4 000”. Offret fick också motta flera sms där dödshot uttalades mot både honom och hans familj. I ett av sms:en skrev en av de åtalade att han skulle skaffa en pistol och att många var ute efter pojken.

Offret själv hade inte berättat för någon i sin familj vad han var utsatt för. Det var först när mamman fick filmen skickad till sig, av en kompis till offret, som familjen kontaktade polisen. Pojken ville först inte delta i utredninge­n och uppgav två påhittade namn på killarna som misshandla­t honom.

Områdespol­isen skriver att de båda unga killarna är välkända i området och att han ofta stöter på dem i tjänsten.

Men tack vare områdespol­isen i Falkenberg kunde de nu två åtalade identifier­as. Områdespol­isen skriver att de båda unga killarna är välkända i området och att han ofta stöter på dem i tjänsten.

När polisen gick igenom de åtalades telefoner hittade de dels filmen på misshandel­n och sms där pojken krävs på pengar. Polisen kunde även hitta sms där en av dem frågat ut pojken om vad han sagt i polisförhö­ren.

De två åtalade har genomgåend­e i polisförhö­ren svarat nekande eller ingen kommentar till misstankar­na som riktas mot dem.

 ?? BILD: ANNIKA KARLBOM/ARKIV ?? De två åtalade tonårspojk­arna har genomgåend­e i polisförhö­ren svarat nekande och har ingen kommentar till misstankar­na som riktas mot dem.
BILD: ANNIKA KARLBOM/ARKIV De två åtalade tonårspojk­arna har genomgåend­e i polisförhö­ren svarat nekande och har ingen kommentar till misstankar­na som riktas mot dem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden