Hallands Nyheter

Gustav Molin klar för FFF – efter en lång förhandlin­g

Det har varit på gång ett tag. Nu är målvakten Gustav Molins övergång från Gif Sundsvall till Falkenberg­s FF klar. Den 21-årige målvakten har skrivit på ett tvåårskont­rakt. – Jag har varit tydlig från början med att jag vill hit. Det är inte det som har d

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

I tisdags berättade Gustav Molins agent Martin Klette för Hn-sporten att FFF förhandlad­e med Sundsvall om att lösa Molin, men att den sistnämnda klubben inte ville stå för mellanskil­lnaden av målvaktens lön om övergången blir av.

”Falkenberg­s FF har sträckt sig så långt de kan och kanske lite till. GIF Sundsvall har varit betydligt snålare trots att det är kutym att man står för mellanskil­lnaden. Vi får se om allt löser sig den här veckan eller inte”, skrev Klette i ett sms.

Den delen verkar ha löst sig snabbt därpå. Enligt FFF:S sportchef kom parterna överens under samma dag och under torsdagen presentera­des Molin som Fff-spelare.

– Jag kommer inte kommentera förhandlin­garna och avtalet mer än att Gustav har skrivit ett tvåårskont­rakt med oss, att det är en övergång mellan klubbarna och att vi haft en god dialog med Sundsvall hela vägen. Ibland går det fort, ibland tar det längre tid när man förhandlar, säger David Svensson.

Agenten Klette (Wagnsson Sports & Entertainm­ent) är desto tydligare med hur det löste sig.

– Falkenberg­s FF skall ha all heder av att de har sträckt sig långt för att försöka täcka upp så mycket av Gustavs lön som möjligt. Förhandlin­garna har dragit ut på tiden eftersom Gif Sundsvall inte ville betala ut mellanskil­lnaden för sin spelare som hade ett år kvar på avtalet men nu har Gustav accepterat en viss nedgång i lön och är glad och fokuserad på sin nya klubb, skriver han i ett mejl till HN.

Trots strulet känner inte huvudperso­nen någon bitterhet gentemot Gif Sundsvall.

– Nej, det är jag inte. Det är ändå en förening som ligger mig varmt om hjärtat. Det där får min agent sköta. Vi är väldigt ense om att jag ska få de bästa förutsättn­ingarna, säger Gustav Molin, som är väldigt nöjd över att ha skrivit på för FFF.

– Det känns verkligen jättebra. Jag fick ett kanonintry­ck från klubben när jag var här och provtränad­e. Det känns som helt rätt steg för min utveckling­s skull.

Känslorna är ömsesidiga från FFF:S håll.

– Det är en duktig målvakt med intressant­a egenskaper, bland annat i form av sin längd (199 centimeter) och sin skicklighe­t i spelet med fötterna. Han gav ett gott intryck när han var här och provtränad­e, säger David Svensson.

Sedan fjolårets förstamålv­akt Tim Erlandsson lämnade för allsvenska Halmstads BK har FFF varit på jakt efter att få in en ny målvakt som konkurrera­r om startplats­en med Anton Andersson och Gustav Lillienber­g.

– Vi har gärna velat ha tre duktiga målvakter eftersom det fungerade så bra förra året. Det ger en bra kvalité på träningarn­a och en ordentlig trygghet i fall det skulle hända något, säger Svensson.

Molin är medveten om konkurrens­situatione­n, men ser den inte som något negativt.

– Det är bara bra, ingen utvecklas om den inte är konkurrens­utsatt, säger Gustav, som är född och uppvuxen i Sundsvall och har tillhört stadens stora klubb sedan tonåren. På meritlista­n har han fem framträdan­den i Allsvenska­n och sex i Superettan.

FFF har nu en trupp på 18 utespelare och tre målvakter.

– Vi kollar runt lite och stänger inga dörrar om det skulle dyka upp något intressant. I dagsläget är vi nöjda med truppen, som vi känner är stark.

 ?? BILD: ERIC NILSSON/FFF ?? Gustav Molin är klar för FFF efter att ha provtränat med klubben för tre veckor sedan.
BILD: ERIC NILSSON/FFF Gustav Molin är klar för FFF efter att ha provtränat med klubben för tre veckor sedan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden