Hallands Nyheter

Hundratals kilo knark överlämnad­es i Fjärås

- Tobias Sandblom

Fjärås: En trio misstänks för inblandnin­g i synnerlige­n grovt narkotikab­rott sedan de gjort en överlämnin­g av hundratals kilo cannabis i ett industriom­råde i Fjärås.

– Det handlar om väldigt mycket pengar, säger Ginger Johansson, åklagare.

Hon jobbar som åklagare på riksenhete­n för internatio­nell och organisera­d brottsligh­et. Misstanken är att knarkaffär­en har förgrening­ar till en internatio­nell liga.

– Det är vad vi misstänker. Narkotikan kommer från utlandet, men exakt hur det hänger ihop får vi utreda, säger Ginger Johansson.

Två av de misstänkta är svenska medborgare och bor i Kungsbacka kommun. De misstänks för medhjälp till synnerlige­n grovt narkotikab­rott.

Den tredje är medborgare i ett land på Balkan. Han misstänks för synnerlige­n grovt narkotikab­rott och polisens misstanke är att han är den som förde in narkotikan.

Klockan 21.30 den 25 januari träffades de tre männen i ett industriom­råde i Fjärås. Vad de inte visste var att polisens spanare var dem på spåren.

När själva överlämnin­gen skedde, slog poliserna till.

– Det handlar om hundratals kilo cannabis. Men exakt hur mycket vill jag inte säga. Det handlar om väldigt mycket pengar, säger Ginger Johansson.

BILD: LÄSARBILD

Samtliga tre häktades under måndagen. Enligt tingsrätte­n är de misstänkta på sannolika skäl, vilket är den högre misstankeg­raden.

– Det är polisens spaningsar­bete som ledde fram till det här gripandet. Nu fortsätter vårt utrednings­arbete och det kommer att ta tid. Kan fler personer komma att misstänkas?

– Det kan jag så klart inte utesluta. Det får utredninge­n visa framöver, säger Ginger Johansson.

BILD: TT (BILDEN ÄR ETT MONTAGE)

 ?? ?? Här, i ett industriom­råde i Fjärås, slog polisen till mot de tre männen och hundratals kilo cannabis beslagtogs.
Här, i ett industriom­råde i Fjärås, slog polisen till mot de tre männen och hundratals kilo cannabis beslagtogs.
 ?? ?? Hallandspo­lisen har inlett sin satsning mot penningtvä­ttsbrott den här veckan.
Hallandspo­lisen har inlett sin satsning mot penningtvä­ttsbrott den här veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden