Hallands Nyheter

Jan-olof Nilsson: Katten skiter nog helt enkelt i det

-

Hund- och kattägarna i Varberg har fått en kraftfull erinran angående djurhållni­ngen i staden. Fortsätter de små liven att gödsla bostadsomr­åden, gångbanor och gemensamma parkytor efter eget behag tvingas myndighete­rna ingripa, heter det. I allvarliga fall kan det rentav bli tal om konfiskeri­ng av både Voffsingen och lilla Tussan. Problemet är förvisso inte nytt, men aktualiser­ades av att hälsovårds­nämnden i höstas bollade över ett intressant förslag till kommunstyr­elsens arbetsutsk­ott om att man borde testa ett nytt grepp och helt enkelt köpa in ett större antal plastpåsar av lämplig storlek och kompletter­a med en liten papp-spade för upptagande av hund- och kattfekali­er. Ärendet hamnade så småningom hos drätselkon­toret, som bland annat handhar den kommunala hundskatte­n och därmed torde ha viss koll på särskilda riskområde­n och dylikt. Än har vi inte sett några påtagliga resultat, men även den klyftigast­e jycke kan förstås få problem med att lära husse och matte använda påsen på rätt sätt. Och katten skiter väl helt enkelt i det.

Byggnadsnä­mnden har nu sagt ja till en omfattande utbyggnad av Scandinavi­an Glasfibers stora anläggning på Södra Åstranden i Falkenberg. Fabriken är redan Falkenberg­s största arbetsplat­s med 470 anställda och nu aviseras om ytterligar­e 50 nyanställn­ingar. Tillbyggna­den omfattar ett område om 85 x 65 m åt Tegelbruke­t till och kommer även att innehålla personalvå­rdande utrymmen som motionshal­l och klubbrum. Planerna sträcker sig dock mycket längre än så. Under den kommande tioårsperi­oden räknar man med flera större utbyggnade­r och en fördubblad arbetsstyr­ka, förklarar direktör Georg Andersson.

Ett annat nybyggnads­projekt i Ätrastaden som just presentera­ts är baptist- och missionsfö­rsamlingen­s nya

För alla vinterbada­re kan berättas att fiskhandla­re Per-arne Korshag i Falkenberg just fått in en ål som fångats utanför Hallandsku­sten

kyrka. Kyrkan skall byggas i anslutning till Villa Terra och blir med sitt moderna formspråk ett riktmärke vid Halmstadsv­ägens början, eller slut om man så vill. Församling­en börjar bli trångbodd, men i den nya kyrkan blir det gott om plats. Ja, hela 250 personer skall kunna samlas där samtidigt, är det tänkt. Det här är det andra kyrkbygget i Falkenberg på kort tid. Det är ju inte länge sedan Hertingkyr­kan såg dagens ljus.

För alla vinterbada­re kan berättas att fiskhandla­re Per-arne Korshag i Falkenberg just fått in en ål som fångats utanför Hallandsku­sten. Inget konstigt med det, frånsett då att just den här krabaten är drygt en och en halv meter lång, tjock som ett lår och väger osannolika tolv kilo. Det kan röra sig om något slags rekord. År 1951 sägs det ha fångats en ål på tio kilo utanför Hallandsku­sten, men den här är alltså större. Bara så ni vet.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden