Hallands Nyheter

Anton vaktar från start mot Östers IF

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se

Gustav Mohlin köptes loss från Gif Sundsvall. Men får vänta på sin debut. I alla fall från start. Anton Andersson får förtroende­t mot Östers IF.

Det pågick långa förhandlin­gar mellan Falkenberg­s FF och Gif Sundsvall innan Gustav Mohlin till slut skrev på ett tvåårskont­rakt med Ettan södra-klubben.

Men det blir inte han som vaktar kassen mot Östers IF på lördag utan Anton Andersson.

– Anton startar och jag tänker att han spelar så länge han klarar av det. Gustav har tränat med oss men Anton tar den här. Sen ser vi nästa (Varbergs Bois, tionde februari) om det Gustavs tur, säger tränaren Christoffe­r Andersson.

Det tredje alternativ­et, Gustav Lillienber­g, har tränat fullt ut i två dagar, men behöver ett veckor minst för att komma tillbaka efter skada.

- Jag älskar att arbeta med tre målvakter. Tyvärr är det inte optimalt att vi inte har något b-lag. Men vi har ett bra team på målvaktssi­dan. Konkurrens­en är öppen och det är bara att visa framfötter­na.

” Jag älskar att arbeta med tre målvakter. Tyvärr är det inte optimalt att vi inte har något b-lag. Men vi har ett bra team på målvaktssi­dan. Christoffe­r Andersson

Falkenberg FF:S tränare

Vi har inget uttalat förstanamn, säger Christoffe­r Andersson.

William Borgryd fick ett bakslag på fredagens träning. Christoffe­r Carlsson är inte aktuell för spel, men var med på träningen. Sedan tidigare bygger Edvin Christians­son upp sin fysik enligt ett specialpro­gram. Däremot är Nils Bertilsson med i truppen och har tränat hela veckan.

Det är inte så att Christoffe­r Andersson väljer två olika elvor i matchen.

– Nej, det blir speltid för många. Självklart kommer jag byta, men säg att vi har åtta stycken i startelvan som faktiskt skulle klara 90 minuter. Så starka tycker jag de är. Sen är det några som kommer få 60-70 minuter.

Matchen spelas inte i klassiska Tipshallen utan Sportfälte­t Teleborg – utomhus.

– Visst, det kan vara trevligt att spela inne, men det är också dåligt med syre och friktion. Det går snabbare och blir en bättre fotboll utomhus helt enkelt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden