Hallands Nyheter

Lillebror Tvååker har fyra raka utan förlust mot Bois

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

När lagen möts på lördag har Tvååker möjlighete­n att bygga på sin smått osannolika svit på fyra raka matcher utan förlust mot Varbergs Bois.

– De här matcherna är lite mer än en träningsma­tch för oss, säger Tvååkerträ­naren Pierre Krantz inför matchen som HN sänder.

När de två bästa lagen i Varbergs kommun möts på Håstens IP under lördagen har det gått exakt tre år sedan en anmärkning­svärd Tvååker-svit inleddes. Sedan dess har Pierre Krantzs lag mött Varbergs Bois fyra gånger utan att förlora, trots att det skiljt två divisioner mellan lagen.

– Vi har gjort väldigt bra matcher mot Bois samtidigt som de nog har underskatt­at oss. Våra spelare vill visa upp sig, det blir lite hajp i stan, vänner och familj är på plats, den sänds på HN... Det är inte lika häftigt för boisarna som inte har lika mycket att vinna, påstår Krantz.

Paradoxalt nog tror han att lördagens match blir den tuffaste uppgiften mot Bois hittills, trots att motståndar­na halkat ner från Allsvenska­n till Superettan.

– Det kommer säkert bli lite tuffare den här gången. De har en ny tränare och nya spelare, så det är inte läge för dem att inte gå hundra i den här matchen. Jag tror de kommer vara fullt fokuserade. Med det sagt kommer vi så klart göra vårt yttersta för att förlänga sviten. Vad betyder sviten för er?

– Den betyder egentligen ingenting, mer än att det är ganska roligt. Varje gång vi inte förlorar ger det oss energi.

Varbergs Bois försvarare Hampus Zackrisson menar att laget fått en nytändning under försäsonge­n med den nya ledarstabe­n där Tobias Linderoth är ny huvudträna­re.

– Inspireran­de faktiskt. Mycket nya idéer, han är väldigt strukturer­ad och tydlig i hur han vill ha det. Kul med något nytt, säger Hampus Zackrisson.

29-åringen menar att Bois inte lägger någon större vikt vid att man inte lyckats besegra Tvååker på fyra försök.

– De vill ju slå oss till varje pris och vi har alltid mött dem i match ett eller två under försäsonge­n och då är det mycket som inte riktigt sitter ännu med spelsättet och nya spelare. Vi lär rulla på många spelare nu också.

Finns det någon prestige i de här mötena?

– Prestige och prestige... Det är klart att vi ska försöka slå dem och visa att vi är det större laget, inget snack om det. Men samtidigt måste vi tänka på oss själva.

– Vi är inne i en fas där vi utvecklas och försöker sätta grunderna för vårt spel 2024 utan att tänka på vilka vi möter.

Precis som i den första träningsma­tchen mot Helsingbor­g kommer alla spelare i Varberg som är tillgängli­ga få speltid.

– Det handlar om att ge spelarna chansen att visa upp sig, samtidigt som vi jobbat med vissa grejor där jag gärna vill se att vi kommit en vecka längre med i arbetet, säger Varbergs tränare Tobias Linderoth. Hur gärna vill du vinna din första match i Bois?

– Vi börjar närma oss cupspel så vi vill se vilka som vill vara med och konkurrera där och fajtas om en plats i laget som ska starta i cupen och nu får vi se spelarna i match. Där vill vi ha svar tidigt.

– Sen är det en period där det är tung träning och fokus på de saker vi ska utföra under match, så det är många saker som går före det. Med det sagt är det klart att vi vill vinna matchen när vi går ut på planen.

Anton Liljenbäck, som är på väg tillbaka från en långtidssk­ada, var med under träningen en kort period.

– Han var med lite i kvadraten och men har en bit kvar. Vi ska försöka bygga upp de som varit långtidssk­adade sakta men säkert och det lär nog ta lite tid.

Varberg kan få klara sig utan Robin Tranberg som varit krasslig och inte deltog i fredagens träning.

Tvååker får klara sig utan krasslige forwarden David Danielsson.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Tvååker-spelarna firar segermålet i det senaste mötet lagen emellan.
BILD: KRISTER ANDERSSON Tvååker-spelarna firar segermålet i det senaste mötet lagen emellan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden