Hallands Nyheter

Superettan­meriterade Oskar Lindberg klar för Falkenberg­s FF

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se

Falkenberg­s FF har gjort klart med yttern och anfallaren Oskar Lindberg, 24, som den gångna säsongen spelade med AFC Eskilstuna i Superettan. - Jag hoppas jag kan tillföra lite rutin och driva på, säger han.

Inför den gångna säsongen skrev Oskar Lindberg på ett fyraårigt avtal med AFC Eskilstuna. När det stod klart att laget åkte ur Superettan bröts det avtalet.

Nu har Lindberg skrivit på ett tvåårigt avtal med Falkenberg­s FF.

– Det känns jättebra. Han är en snabb, offensiv spelare som gillar att utmana. Han har de egenskaper som vi har eftersökt, säger Falkenberg­s sportchef David Svensson.

24-åringen kan användas som både ytter och forward. Den gångna säsongen blev det tre mål på 27 matcher i Superettan.

- Det var lite turbulent. Vi hade många talangfull­a spelare men fick inte till det, men jag är nöjd med de matchminut­er jag fick och gjorde en del poäng, säger Oskar Lindberg efter första träningspa­sset med FFF.

- Duggregn, konstgräs och det går snabbt. Jag gillar det.

Spelaren har tidigare represente­rat både Ljungskile i Ettan södra där han bland annat mött Falkenberg. Moderklubb­en är Tanums IF och han har även spelat med Grebbestad.

– Han gjorde ett bra år med Ljungskile 2022 när vi spelade i samma serie och han gjorde ett antal matcher. Vi har haft koll på honom under ett tag och kände utifrån vår truppsamma­nsättning och de egenskaper han har att det är en spelare som passar väldigt bra in i vårt sätt att spela fotboll, säger David Svensson.

För en tid sedan besökte spelaren Falkenberg. Just nu bor han på hotell i väntan på lägenhet.

- Det här kommer bli en jättebra lösning. Jag trivs bra i Eskilstuna men nu får jag ju närmare till familjen. Det var där jag landade över jul, säger han.

Falkenberg anser nu att man i och med värvningen av Lindberg och Isaac Shears att man fyllt luckan efter Wilhelm Ärlig och Oliver Hintsa.

– I och med Oskars inträde känner vi oss, här och nu, nöjda med den trupp vi har med 20 (utespelare) + 3 (målvakter) spelare. Det känns bra.

Lindberg känner till vad Ärlig och Hintsa gjort för klubben men är beredd att fylla skorna.

- Som anfallare har man alltid press på sig och vill leverera, säger Oskar Lindberg som inte kommer vara med i lördagens träningsma­tch mot Öster.

” I och med Oskars inträde känner vi oss, här och nu, nöjda med den trupp vi har David Svensson

Falkenberg­s sportchef

 ?? BILD: MATTIAS NILSSON ?? Oskar Lindberg har skrivit på för Falkenberg­s FF och gjorde sitt första träningspa­ss med laget under fredagen.
BILD: MATTIAS NILSSON Oskar Lindberg har skrivit på för Falkenberg­s FF och gjorde sitt första träningspa­ss med laget under fredagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden