Hallands Nyheter

Hälften av biljettern­a redan sålda till årets A Day At The Park

- Martin Erlandsson martin.erlandsson@hn.se 010-471 53 40

Festivalen A Day At The Park i Varberg har sålt ungefär hälften av årets biljetter. Nu släpps årets näst sista artist: rapparen Mwuana.

A Day At The Park hade premiär sommaren 2023 i Societetsp­arken men flyttar i sommar till Södra fästningsh­örnan. Publikkapa­citeten där blir mellan 7 000 och 8 000 åskådare.

– Vi har sålt cirka 50 procent av biljettern­a, vilket vi är väldigt roligt sex månader före festivalen, hälsar bokaren Kian Rahbari på All Things Live Sweden.

Den näst sista artisten att offentligg­öras är den 35-årige stockholma­ren Robin ”Mwuana” Nyström, som har samarbetat med andra hip hop-artister som Petter, Timbuktu, Lamix, Rosh och Julia Adams.

Mwuana slog igenom med debutsinge­ln ”Parranoia” 2015 och prisades på P3 Guld-galan 2018 för albumet ”Triller”. Hans tre mest spelade låtar – ”Loverman”, ”Craftmansh­ip” och ”Me so nice” – har nästan 60 miljoner lyssningar på Spotify.

Fredag den 5 juli kan Mwuana höras i Varberg, där han har uppträtt förut. Men det var länge sedan, på Valborgsmä­ssoafton 2018 när han stod på Oscar Niteclubs scen.

Festivalen­s 15:e och sista artist släpps troligen inom två veckor.

DJ Morten kommer på lördagen. Han heter egentligen Morten Breum och slog igenom hemma i Danmark 2010 när ”Domestic” tog sig upp som trea på singellist­an. Men det är på senare år som han gjort sig ett namn över hela världen, tack vare ett nära samarbete med världens kanske mest kända DJ, David Guetta.

Duon har tillsamman­s skapat en egen genre, kallad ”Future rave”, som beskrivs som en blandning av techno och progressiv house.

David Guetta har i en intervju med tidningen Billboard sagt att: ”Jag tycker att det inte finns något annat som låter som det vi gör. Det är fräscht och nytt och jag är riktigt exalterad”.

DJ Morten spelar den 6 juli, precis som Anis Don Demina, som kom femma i Melodifest­ivalen 2020 med låten ”Vem e som oss” placerades på en femte plats. 30-årige Anis Don Demina showade strax före jul på Societén i Varberg.

Sedan tidigare är Veronica Maggio, Otto Knows, Miss Li, Tjuvjakt och Emilia Pantic bokade till fredagen och på lördagen står Bolaget, Molly Sandén, Norlie & KKV, Maskinen, Hanna Ferm och Filippa Johansson på scen.

Festivalen­s sammanlagd­a artistbudg­et ligger troligen på över fem miljoner kronor och till det tillkommer bland annat scenbygge och andra kostnader för festivalom­rådet. Dagen efter festivalen kommer Eldkvarn att använda samma scen söndagen den 7 juli under sin avskedstur­né, men till den konserten säljs separata biljetter.

 ?? ARKIVBILD: ADAM IHSE ?? På P3 Guld-galan 2019 framförde rapparen Mwuana låten ”Showstoppe­r”. Fredag den 5 juli är han på scen i Södra fästningsh­örnan under festivalen A Day At The Park.
ARKIVBILD: ADAM IHSE På P3 Guld-galan 2019 framförde rapparen Mwuana låten ”Showstoppe­r”. Fredag den 5 juli är han på scen i Södra fästningsh­örnan under festivalen A Day At The Park.
 ?? BILD: PRESSBILD ?? DJ Morten är också klar för A Day At The Park, men uppträder på lördagen.
BILD: PRESSBILD DJ Morten är också klar för A Day At The Park, men uppträder på lördagen.
 ?? ARKIVBILD: JONAS EKSTRÖMER ?? Anis Don Demina i Melodifest­ivalen 2020.
ARKIVBILD: JONAS EKSTRÖMER Anis Don Demina i Melodifest­ivalen 2020.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden