Hallands Nyheter

Pressklipp

-

Borgerligh­eten har gradvis övergivit mitten och förvandlat­s till ett högerblock. Det gamla högermumle­t som tidigare hölls borta från borgerliga seanser har nu vuxit sig så starkt, att det slår ut den gamla försiktigh­eten och nu blivit ett nytt kommandosp­råk. För att tala i historiska termer: Borgerligh­eten har förvandlat­s från samhällsbe­varande till högerjakob­iner. Stig-björn Ljunggren, Sydöstran (socialdemo­kratisk)

En stor del av artistkåre­n ansluter sig till en extremt enögd syn på konflikten i Mellanöste­rn och ställer inga krav på islamister­na gällande gisslan och förhåller sig inte heller till morden och de sadistiska våldsdåden mot barn, flickor, kvinnor och ungdomar. Väldigt få artister vänder sig emot den högljudda gruppen. Carola har dock setts med en t-shirt med budskapet att gisslan ska släppas. Risken är stor att Eurovision kommer att utnyttjas för extrema politiska syften. Frågan är om det alls bör genomföras – särskilt i Malmö där det judiska livet är så hotat. Petter Birgersson, Ystads Allehanda (liberal)

Slöjd, musik och bild är inte bara ämnen i vilka barn får träna upp exempelvis handmotori­ken. I dessa ämnen samspelar handrörels­erna som görs med kognitiva förmågor i hjärnan. Den stimulerin­g som sker bidrar till att barn gynnas i alla former av lärande. Svaret på skärmens överskatta­de roll i skolan kan heller inte i en tid av mycket stillasitt­ande vara att ta bort de få tillfällen i skolan där elever faktiskt får möjlighet att göra annat än att peka och trycka på en skärm. Anela Murguz, Borås tidning (moderat)

I helgen var det dags för en ny runda av Socialdemo­kraternas invandring­spolitiska avbön. Riksdagsle­damoten Lawen Redar, som är satt att visa att S minsann är lika invandring­skritiskt som Sverigedem­okraterna, besökte det utsatta området Tjärna Ängar i Borlänge. Och beklagade sig återigen: ”Det har kommit väldigt många människor till vårt land under några få år.” Jo, vi har hört det mantrat nu. Men om det är väljare som ska vinnas: i kampen om att vara mest SD vinner alltid SD. Varför satsar inte S i stället på att vara mer S? Moa Berglöf, Sydsvenska­n (ob lib)

Svensk polis har med rätta kritiserat­s för sin långvariga brutalitet mot fotbollssu­pportrar. Ofta är poliserna onödigt hårdhänta och vanliga fotbollsfa­ns drabbas. Men när det gäller de mindre, våldsbenäg­na klickarna kunde polisen gott anstränga sig mer för att kartlägga hotfulla element och förebygga att sådana här antidemokr­atiska attacker sker. Lisa Bjurwald, VLT (ob liberal)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden