Hallands Nyheter

Tredje gången gillt för supermålva­kten

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

Frillesås BK är klart för Sm-slutspel och längst bak på planen finns en keeper som har toppat formen. Auran runt Johannes Gustafsson efter vinsten mot Edsbyn osade att motståndet spelar ingen roll – utan bara: ”Låt dem komma”.

Att hans morbror heter Andreas Bergwall är redan känt men det känns heller inte som en slump. Talangen har alltid funnits där och Johannes har tagit steg framåt för varje säsong. Slutspel smakar förstås bara bra.

– Det är magiskt! Fan vad gött! Man har längtat efter det här, säger Johannes Gustafsson när han travar ut från ett stimmigt och techno-dunkande omklädning­srum på Sjöaremoss­en.

Det är målvaktens tredje säsong i Halland. De andra har varit kvalfyllda.

– Vi har varit i kval de senaste två åren. Vi kanske inte har förtjänat det men ändå spelat bra. Det är skönt i år att vi når resultaten och tar segrarna vi behöver, säger Johannes Gustafsson och förklarar vidare:

– De matcher som vi vinner med uddamålet i år har vi fått stryk de andra åren.

Trycket var stort mot honom i slutminute­rna, men han stod pall.

– Det blir väl nervigt och så, men man känner inte så när man är på planen. Jag tror det är värre faktiskt när man står bredvid på läktaren, säger Gustafsson.

Edsbyn hade ett speciellt vapen i sin målvakt Oscar Löfström som slängde utkast som en stålman.

– Riktigt bra kastarm. Det trodde jag inte. Det allra sista i slutet, när han kastar långt, jag tror det är (Oscar) Wikblad som får ner den, där går jag ut. Roligt att man kan bidra med avgörande räddningar. Vilket lag vill du ha i slutspel? – Det har jag inte tänkt på. Vi kan ta vilka som helst! säger Johannes Gustafsson.

Det var just den attityden ja. ”Låt dem komma...”

” Roligt att man kan bidra med avgörande räddningar.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Johannes Gustafsson ser fram emot sitt första slutspel med Frillesås BK.
BILD: KRISTER ANDERSSON Johannes Gustafsson ser fram emot sitt första slutspel med Frillesås BK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden