Hallands Nyheter

Falkenberg­s BTK tog stort steg mot Elitserien

- Mikael Martinsson mikael.martinsson@hn.se 010-471 52 47

Det blev dålig stämning ett tag när Kim Nylander såg till att lägga grunden för ett troligt steg tillbaka till Pingisliga­n för Falkenberg­s BTK.

– Det är en så viktig match och då får man ligga lite på gränsen, säger han efter 6–3 i seriefinal­en mot Väster.

Elitserien Falkenberg­s BTK 6 Väster 3

Allt stod på spel under söndagsmid­dagen och efter långt över tre timmars spel kunde Kim Nylander pusta ut.

Han och Allan Bentsen hade tagit alla sina matcher i en uppställni­ng som lika gärna hade kunnat sluta 0–4.

Det var i inledninge­n av kampen som allt avgjordes. Både Bentsen och Nylander vände underlägen, Bentsen 4–7 till 11–7 i avgörande set och Nylander hade flera underlägen mot Per Sandström.

Förluster där och FBTK hade varit under med 0–4 när Robert Eriksson sedan lite överraskan­de föll mot Andreas Sjöström. Då hade matchen och Pingisliga­n varit kört.

– De två matcherna var otroligt viktiga. Då får man ju försöka ta till de knepen man kan mänskligt eller mentalt för att störa. Jag är lite bättre på att driva upp tempot och energin på så sätt, säger Kim Nylander.

Kim Nylander hade en hård verbal dust med Sandström i femte set. Motståndar­en klagade på hans serve.

– Den är lite tveksam ibland och jag brukar stoppa att göra den. Nu körde jag en till och la ner den sedan. Men det är så viktig match och då får man ligga lite på gränsen.

Även lagledaren Magnus Månsson ropade från sin bänk mot Sandströms protester och publiken var inblandad.

Sedan var Angel Ayuso Serra inte nöjd med Nylander i en senare match.

– Jag började ”ossa” lite högre för att störa honom. Det blev han irriterad på. Han ville ju inte tacka efter matchen för att han tyckte att jag uppförde mig för aggressivt. Jag kanske ligger på gränsen där också, Men vi ska upp och har kämpat mycket för det. Tycker han det var jobbigt så får han gärna tycka det. Det är en del av sporten också.

– Men är direkt avgörande matcher och jag kände också att jag blev lite trött och var tvungen att få lite adrenalin för att få fram det sista.

Falkenberg avgjorde i första dubbeln när den danska dynamitduo­n Allan Bentsen och Thor B Christense­n, svarade för en publikfria­nde 3–1-seger.

Nu är Falkenberg två poäng och plus åtta matcher före Väster med två matcher kvar.

– Det kanske inte riktigt är klart. Men utgångsläg­et är bra. Egentligen ingenting talar emot oss och vi är i bra form och alla kan vara med sista seriehelge­n.

Nästa år firar Falkenberg­s BTK 100 år och en comeback i Pingisliga­n vore bästa presenten.

– Det betyder ju mycket för klubben för vi vill så gärna spela i Pingisliga­n. Och nästa år kommer ju Kosta med Jörgen Persson och Per Gerell till Superettan och så går vi inte upp i år gör vi det inte nästa år heller.

 ?? BILD: ROBERT BOMAN ?? Kim Nylander Bordtennis FBTK Superettan Falkenberg­s BTK.
BILD: ROBERT BOMAN Kim Nylander Bordtennis FBTK Superettan Falkenberg­s BTK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden