Hallands Nyheter

Barnens ord om dödshotet på Hemmakväll

- Niclas Åkerström niclas.akerstrom@hn.se

Varberg: Flickorna blev rädda för sina liv och har känt ett obehag för att gå på stan igen efter att en man hotat dem på Hemmakväll i Varberg. Nu åtalas mannen för olaga hot och övergrepp i rättssak.

Söndagen för snart tre veckor sedan har satt sina spår hos de två flickor som fick motta dödshot från en man i 40-årsåldern inne på Hemmakväll i Gallerian i Varberg.

I polisförhö­r berättar de att de ätit sushi på stan och sedan gått till butiken för att köpa godis. Väl där ska mannen ha uppträtt hotfullt mot personalen och sedan vänt sig mot flickorna och sagt åt dem att släppa sina telefoner.

– Så sade han så här ”jag vill inte se någon väktare eller polis här, då dödar jag er alla”, säger en av flickorna i förhör.

När flickorna lämnade Hemmakväll och gick mot utgången ska mannen ha följt efter dem. Då sprang de tillbaka in i butiken där personalen drog ner jalusierna och tillkallad­e polis som senare kunde gripa mannen.

Efteråt har flickorna varit rädda för att röra sig på stan, berättar de, och haft svårt att sova om nätterna.

– I natt vaknade jag två gånger för jag va typ jätteoroli­g, säger en av flickorna och får frågan av förhörsled­aren vad hon tänkte på då.

– Jag tänkte på, tänk så kommer han hem till mig.

Mannen, som var känd hos polisen sedan tidigare, har nu åtalats för övergrepp i rättssak och olaga hot. I polisförhö­r uppger mannen att han inte kommer ihåg vad som hände.

Händelsen var en av flera på kort tid som fick personal på Hemmakväll att inte längre våga jobba kvällspass­et. Detta då säkerhetsv­akter inte patrullera­t när övriga gallerian varit stängd.

– Vi måste ju någonstans vara ärliga och säga att vi inte är trygga just nu, har biträdande butikschef­en Nell Öhlin tidigare sagt till HN.

Fastighets­ägaren har uppgett att man haft en dialog med både kommunpoli­sen och Securitas om att öka närvaron under kvällarna.

” När flickorna lämnade Hemmakväll och gick mot utgången ska mannen ha följt efter dem. Då sprang de tillbaka in i butiken.

 ?? BILD: HN/ARKIV ?? Den man som hotade två barn och en butiksanst­älld på Hemmakväll åtalas nu misstänks för olaga hot och övergrepp i rättssak.
BILD: HN/ARKIV Den man som hotade två barn och en butiksanst­älld på Hemmakväll åtalas nu misstänks för olaga hot och övergrepp i rättssak.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden