Hallands Nyheter

Mannen bakom ”sjukaste finten” klar för Tvååkers IF

Han har stått för den ”sjukaste finten” som Pierre Krantz någonsin har sett. Nu är 19-årige Oskar Ruuska klar för Tvååkers IF. – Jag gillar att dribbla. Översteg och kroppsfint­er ä mina specialite­ter, säger nyförvärve­t. – Det är det nya Tvååker, säger Kra

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se

Det var i ett P19-derby mot IFK Göteborg som den dåvarande Häcken-spelaren stod för dragningen som alltjämt får Krantz att häpna. Oskar Ruuska har precis dragit en spelare när han står för en spektakulä­r tvåfotare i fart och fintar bort en överrumpla­d motståndar­e fullständi­gt.

– Det är den sjukaste finten jag har sett. Jag förstår inte hur han inte bryter båda benen i den rörelsen, säger Krantz.

Kommer han kunna göra den finten på Övrevi?

– I juli och augusti är det inga problem. Resten av året kan det bli lite svårare.

Orsaken till frågan är faktumet att Ruuska under måndagen skrev på ett tvåårskont­rakt med Tvååker. Detta sedan han blivit släppt av Häcken och provtränat med Gais utan att få kontrakt.

– Samtidigt har han vetat att vår dörr stått öppen, berättar Krantz, som beskriver sitt nyförvärv som en liten, kvick och vänsterfot­ad ytter.

– Det är en bonusvärvn­ing. Vi har ingen spelarbris­t, utan det här är ett tillskott som ökar konkurrens­en och spetsen i truppen.

Oskar Ruuska fanns på plats för första träningen med laget under måndagen.

– Det har känts bra redan från start. Ganska snabbt kom jag på att det här är steget jag vill ta, säger Oskar Ruuska.

Mest kontakt har skett via agent. Men man har också diskuterat hur Ruuska ska passa in i laget.

– Hur jag ska bidra till att vi förmodlige­n vinner ettan, vilket är mitt mål,

Hur nära var det med Gais?

– Det var nog hyfsat nära. Men det var svårt att komma in i det i början när det är åtta minus och planen är frusen, säger Oskar Ruuska som har Partille IF som moderklubb.

Förutom Häckens U19 har även spelat för Angered FC och varit en kort sväng i Blåvitt. När han inte är upptagen av fotboll blir det mycket tid med familjen.

– Och träna själv, kolla på fotboll och så läser jag spanska på distans. Jag gillar språk. Mitt favoritlag är Barcelona - efter Tvååker.

Oskar Ruuska hoppas kunna bidra med sitt i Tvååker.

– Jättekul att vara här. Jag ser fram emot säsongen. Laget blev sexa förra året, förhoppnin­gsvis blir det en bättre placering detta året. Det är en klubb nära Göteborg och det passar mig perfekt.

 ?? BILD: MATTIAS NILSSON ?? Oskar Ruuska, 19, från Göteborg besökte Tvååkers IF och skrev på tvåårskont­rakt och gjorde tummen upp innan han tränade med Ettan södra-gänget.
BILD: MATTIAS NILSSON Oskar Ruuska, 19, från Göteborg besökte Tvååkers IF och skrev på tvåårskont­rakt och gjorde tummen upp innan han tränade med Ettan södra-gänget.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden