Hallands Nyheter

Gustaf Nilssons Union rusar mot ligatiteln

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Fotbollsli­vet leker för Gustaf Nilsson. Just nu är han tokgiven i Belgiens för tillfället klart bästa lag. Förra veckans matcher bjöd på både mål och segrar.

Gustaf Nilsson,

Union Saint Gilloise – 27/10

Nilssons lag flyger fram i den belgiska ligan och falkenberg­aren är högst bidragande till detta. I onsdagens match mot bottenlage­t RWD Molenbeek stötte han in ett inspel vid den bortre stolpen till 1–0 och fixade strax därefter straffen som ledde till 2–0. Sedan blev han utbytt i den 67:e minuten i matchen som Union vann med 3–2. Ett par dagar senare spelade han tio minuter längre när Union vann den tuffa bortamatch­en mot Genk med 1–0. På tal om Genk, höstmötet lagen emellan var senaste gången Union åkte på respass i ligan. Sedan dess har man tagit poäng i 19 raka ligamatche­r och skaffat sig ett försprång på tio poäng ner till ligatvåan Anderlecht.

Jesper Karlsson,

Bologna – 7/0

Karlsson är tillbaka i Bolognas matchtrupp efter sin långtidssk­ada, men fick för andra helgen i rad tillbringa hela matchen på bänken. Bologna besegrade Sassuolo med 4–2 och ligger på en överraskan­de bra femteplats.

Niclas Eliasson,

AEK – 32/3

Eliasson fortsätter imponera i AEK. Under gårdagens 4–2-seger mot Asteras Tripoli assisterad­e han till 2–0-målet, stod för inspelet som en bortaback styrde in till 3–0 och serverade lagkamrate­n Levi Garcia ett helt öppet mål som denne lyckades missa. AEK har än så länge goda chanser att försvara sitt ligaguld från förra säsongen, då man

BILD: YVES HERMAN bara ligger två poäng bakom ledande PAOK.

John Björkengre­ns Randers, Johannes Selvéns och Rami Al Hajjs Odense samt Sara Nilssons FC Aarau har samtliga uppehåll i sitt ligaspel och har därför inte spelat några tävlingsma­tcher under veckan.

?? ?? Gustaf Nilssons lag toppar tabellen i Belgien.
Gustaf Nilssons lag toppar tabellen i Belgien.