Hallands Nyheter

Frillesås rasade ihop borta mot Villa Lidköping

Efter en lovande start på matchen mot Villa Lidköping BK kollapsade Frillesås fullständi­gt och släppte in sex raka mål inom loppet av tolv minuter. Då åkte laget på storstryk med hela 5–11.

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Seriesuver­änen Villa Lidköping har endast tappat fem poäng denna säsong och åkt på en förlust. Det såg ett tag ut som att laget kunde vara på väg mot sin andra förlust denna säsong då gästande Frillesås öppnade starkt och hade en tidig ledning med 2–1. Glädjen i Sparbanken Lidköping Arena blev dock kortvarig för Frillesås som till slut förlorade med hela 11–5.

– Man är besviken. Vi har en fruktansvä­rt dålig period i slutet av första halvlek där vi ger bort matchen totalt. Vi börjar bra först och det känns stabilt men sen blir det ett fullständi­gt haveri sista 20 minuterna i första där, säger Fredrik Johansson i Expressens sändning.

Frillesås Tero Liimataine­n tog sig fram på vänsterkan­ten och spelade ut bollen till Oskar Lundgren, som från snäv vinkel såg till att skjuta in kvittering­en som betydde 1–1.

Kort efteråt åkte August Klang sig fri och placerade in bollen till vänster om Villas målvakt.

Villa Lidköping tog sedan time out och då fick laget utdelning direkt och gjorde hela sex mål inom loppet av tolv minuter.

Det började med en kvittering efter 34 minuters spel. Tim Perssons avslut letade sig lite turligt in i mål bakom Johannes Gustafsson i Frillesås målbur. Mindre än två minuter senare hade hemmalaget vänt på matchen genom Felix Persson som gjorde 3–2 till Lidköping.

Gabriel Hultgren blev sedan utvisad och då utökade hemmalaget ledningen till 4–2. Målen fortsatte trilla in och det blev både 5–2 och 6–2 innan det var dags för halvtid.

August Klang hade svårt att förstå vad som hände när hans lag rasade ihop efter den lovande starten på matchen.

– Vi öppnade väldigt starkt och åker skridskor men sen efter time outen vet jag inte riktigt vad vi gör. Det bara läcker, säger August Klang till Expressen.

Han tillägger sedan:

– Det är helt otroligt. Jag vet ärligt talat inte vad som hände. De kanske växlade upp lite men vi är inte med för fem öre. Vi åker bara runt och kollar på dem och åkte inte ens skridskor längre.

I andra gjorde Villa sitt sjunde raka mål innan Mattias Johansson putsade till siffrorna till 3–8. Lidköping vann till slut med hela 11–5 och säkrade därmed serieseger­n.

– Vi går ut och gör en godkänd andra halvlek så det är skönt att vi studsade tillbaka lite i alla fall, säger Johansson.

Frillesås säkrade en historisk plats i slutspelet när man vann med 4–3 mot Edsbyn i omgången innan och hade inför matchen chans på en direktplat­s i kvartsfina­len. Förlusten mot Villa Lidköping innebär dock att laget får sikta in sig på att spela åttondelsf­inal.

?? BILD: MICHAEL ERICHSEN ?? Det öppnade för en jämn, högintensi­v match – sedan föll Frillesås pladask mot Villa Lidköping på tisdagskvä­llen.
BILD: MICHAEL ERICHSEN Det öppnade för en jämn, högintensi­v match – sedan föll Frillesås pladask mot Villa Lidköping på tisdagskvä­llen.