Hallands Nyheter

Planer i Varberg stängs av på grund av snöfallet

Det blir inget spel på planerna i Varbergs kommun tills vidare. Detta på grund av det plötsliga snöfallet. – Jag fick precis sms om att vi inte har spelbara konstgräsp­laner just för tillfället, säger Peter Gårdestedt, enhetschef anläggning.

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

Våren får vänta ett bra tag till. Snön föll över Varberg på tisdagen. Och det i ganska riklig mängd. Det innebär spelförbud på konstgräsp­lanerna.

– Det kom ett snöfall vid elvatiden. Jag har själv inte bedömt snömängden, men det är från dag till dag som vi tar besluten, säger Gårdestedt som precis läst informatio­nen från kommunens sms-tjänst. Går ni efter någon speciell mängd snö?

– Nej, det finns inte. Det bedöms efter en okulär besiktning om planen är snötäckt, men stråna kan ändå vara synliga. Vi tittar faktiskt på att hitta en exakt bedömnings­nivå. Just nu finns det inte, men vi har noterat och ska titta på det inför nästa säsong.

– Vi ska även jobba med vår snöröjning­spolicy inför nästa år så det blir mer tydligt hanterat, fortsätter Peter Gårdestedt.

Hur har vintern varit annars med snön?

– Det har varit några perioder med snö. En i december och ett snöfall i början av januari som ställde till det en vecka, men annars ganska vanligt.

Den här gången är det tidpunkten som ställer till det.

– Problemet nu är att snön kommer sent och då blir det värre. Ju närmare du kommer fotbollssä­songen desto mer aktuellt är det att vara ute på stor plan, säger Peter Gårdestedt.

– Men det är också en uppmaning till föreningar­na. Vi har inte resurser till att snöröja alla planer. Och Veddige till exempel där ska vi inte röja i och med att den är nylagd. Man ska inte gå med snöröjning­sverktyg första året.

Gårdestedt menar samtidigt att det är balansgång mellan verksamhet och investerin­g. Slitaget från snöröjning­sverktyg är större än fotbollssp­elares dobbar.

– Dobbarna är mjuka och kommer uppifrån. Snöröjning­sverktygen kommer från sidan och det är där gräset är som svagast.

 ?? ARKIVBILD: PETTER ARVIDSSON ?? Konstgräsp­lanerna är inte i spelduglig­t skick efter förmiddage­ns snöfall i Varberg.
ARKIVBILD: PETTER ARVIDSSON Konstgräsp­lanerna är inte i spelduglig­t skick efter förmiddage­ns snöfall i Varberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden