Hallands Nyheter

Jag kan köpa resor på nätet, men inte förnya seniorkort­et!

-

Halland. Om man fyllt 75 år (inte 65 som är den vanliga pensionsål­dern) får man hos Hallandstr­afiken ett så kallat seniorkort. Då kan man åka gratis. Nästan. För mellan 06.00 och 09.00 och mellan 15.00 och 18.00 gäller det inte, då får man betala fullt pris. Men… man får vara tacksam för det lilla även om jag personlige­n tycker att det skulle gälla dygnet runt och från 65 år.

Det märkliga är att detta seniorkort måste förnyas varje år. Tror de att man plötsligt backat tiden och blivit 74? Inte mig emot men året tickar på vad Hallandstr­afiken än tycker. Jag har sedan ett par år min biljett i mobilen. Dels för att den alltid är med och dels för att om jag tappar plastkorte­t kostar det att ersätta. Så jag gick in på Mina sidor för att förnya biljetten. Men se, det gick inte, man måste besöka en kundservic­ebutik, här i Varberg betyder det biljettkas­san på Varbergs station. Har ni sett hur där ser ut sedan några år tillbaka? Ingen parkerings­plats i närheten, en lång gång över områden där de bygger tunneln och ingång på baksidan. Dessutom är där stängt lördagar och helgdagar. Nu fungerar min kropp fortfarand­e hyggligt, jag tar mig utan svårighet dit själv. Men många i min ålder har svårt att gå, har ingen bil och kan de få hjälp av anhöriga är det kanske bara under just lördagar och söndagar.

När jag påpekade för killen bakom disken att det kanske skulle vara en idé att förnya

över nätet sade han att de inte kommit på något sätt att identifier­a biljettinn­ehavarna där. Hallå Hallandstr­afiken, har ni aldrig h örttalas om bank-id? Under senaste året har jag köpt flygbiljet­t till München, tågbiljett från Verona till Manarola, flyg från Milano och färjebilje­tt till Danmark. Allt från olika företag och allt med hjälp av bank-id över datorn. Så vakna upp nu, tro det eller ej Hallandstr­afiken, det finns en lösning!

Ingela Karlsson

 ?? BILD: YVONNE BUTFORS/ARKIV ?? Insändarsk­ribenten vill kunna förnya sitt seniorkort på nätet, i stället för att behöva besöka en kundservic­ebutik.
BILD: YVONNE BUTFORS/ARKIV Insändarsk­ribenten vill kunna förnya sitt seniorkort på nätet, i stället för att behöva besöka en kundservic­ebutik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden