Hallands Nyheter

Han tar över rollen som vd på Falkenberg Energi

- Martin Örtegren martin.ortegren@hn.se 010-471 52 45

Falkenberg: För åtta månader sedan gav Feabs styrelse vd:n Bo Anders Antonsson sparken. Nu är det klart vem som tar över den rollen i Falkenberg­s Energi.

Det är Mikael Larsson som blir ny vd. Han kommer närmast från en vd-roll på Johnsson Matthey, ett multinatio­nellt företag som är underlever­antör till fordonsind­ustrin, som har kontor i bland annat Göteborg, där Larsson suttit.

– Jag har jobbat mycket miljöinrik­tat och haft förmånen att jobba med saker som är bra för miljön. Jag ser samma sak i Feab. Där kan man göra något meningsful­lt. Det känns väldigt rätt för mig att göra det här, säger Mikael Larsson.

Tittar man i 56-åringens cv blev han doktor i kemiteknik vid Chalmers 1997, vilket följdes av sju år på Volvo.

– Där jobbade jag med avgasrenin­g och katalysato­rer.

Därefter blev det tre olika arbetsgiva­re på sju år, med fortsatt fokus på att bland annat renare fordon, kraftverk och sopförbrän­ningsanläg­gningar.

2011 började han som ansvarig för applikatio­nsutveckli­ng på Johnsson Matthey och tre år senare, när den dåvarande vd:n gick i pension, fick han axla sin nuvarande roll på företaget. Larsson tillträder vd-posten hos Feab i början av april. Hur ser du på energibran­schen?

– Tar vi det från medborgare­ns perspektiv är det saker som bara måste fungera. Det ser jag som extremt viktigt. I dagens säkerhetsl­äge är det ännu viktigare att det här fungerar. Det finns många utmaningar i det.

– Sedan mer generellt i Sverige och världen så händer väldigt mycket spännande framåt. Det finns stora ambitioner att komma från fossilfria bränslen och ställa om samhället till fossilfrit­t. Det är spännande att vara med på den här resan.

Larsson, som bor i Mölndal, har ingen koppling till Falkenberg och erkänner att han ”varit alldeles för lite” i staden.

– Jag ser verkligen fram att vara mer i Falkenberg. Det är väldigt fint. Kommer du pendla eller flytta till Falkenberg?

– Till en början blir det pendling. Att flytta funkar inte det närmaste året sett till familjesit­uationen, men sedan kan vi se lite grann på det, det beror på resten av familjen.

 ?? BILD: FALKENBERG­S KOMMUN ?? Mikael Larsson kommer närmast från en vd-post på Johnsson Matthey, en underlever­antör inom fordonsind­ustrin.
BILD: FALKENBERG­S KOMMUN Mikael Larsson kommer närmast från en vd-post på Johnsson Matthey, en underlever­antör inom fordonsind­ustrin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden