Hallands Nyheter

Från frysboxen i Tvååker till spel för IFK Göteborg

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Ett brandskatt­at IFK Göteborg på träningslä­ger i Portugal behövde spelare till en träningsma­tch. En av dem som ringdes in var William Sandford, som så sent som i höstas hade svårt att få speltid i Tvååker.

– Det här har verkligen varit surrealist­iskt, säger 21-åringen.

Mittfältar­en som lämnade Tvååker för Västra Frölunda under vintern sitter på Lissabons flygplats och försöker smälta den märkligast­e veckan i hans fotbollsli­v.

– Det gick som det gick, men det var en otrolig upplevelse, förklarar han.

Allt började förra torsdagskv­ällen. Klockan var 22.30, William satt i sin tv-soffa och funderade på om det började bli dags att lägga sig när mobilen plötsligt ringde. Han såg på displayen att den som ringde jobbar för IFK Göteborg.

– Han frågade mig vad jag hade för planer resten av veckan. Jag svarade att jag inte hade något särskilt för mig och då fick jag frågan om jag ville åka till Portugal, säger William, vars division två-lag Västra Frölunda är en samarbetsk­lubb till ”Blåvitt”.

Nu behövde storklubbe­n hjälp att fylla ut truppen till träningsma­tchen mot CD Mafra, hemmahöran­des i den näst högsta portugisis­ka divisionen. Den ursprungli­ga tanken var att Blåvitt skulle möta Midtjyllan­d, men danskarna ställde in match på grund av skadeprobl­em. Dessa led även Blåvitt av, men fick ändå till en match mot Mafra med hjälp av juniorspel­are och fyra inlånade från Västra Frölunda.

Däribland William Sandford. – Jag visste att samarbetet fanns och att Blåvitt var där nere, så jag förstod att det inte var ett skämt, men det är klart att det kom som en chock, berättar William, som inte hade några problem med att få ledigt från sitt jobb på klädlager då hans chef är stor Ifk-supporter.

Det blev ett par träningar innan det var dags för matchen, där Sandford och hans tre Frölunda-kamrater höjde en medelålder som ändå inte orkade över 19-årsgränsen. Redan i paus låg man under med 0–5, efter 90 minuter hade man förlorat med 1–7.

– Det var en väldigt tuff match. Vi hade väldigt ungt och nytt lag och mötte ett otroligt duktigt lag, säger William, som efteråt inte visste vilket ben han skulle stå på.

– Man hade blandade känslor efteråt. Det går inte att vara glad efter en 1–7-förlust samtidigt som jag också var stolt och glad på ett personligt plan.

Nu kan du säga att du har represente­rat IFK Göteborgs A-lag!

– Haha ja! Jag kommer aldrig glömma den här matchen.

 ?? BILDER: MATHIAS BERGELD ?? William Sandford ringdes in till en av IFK Göteborgs matcher i Portufal.
BILDER: MATHIAS BERGELD William Sandford ringdes in till en av IFK Göteborgs matcher i Portufal.
 ?? BILD: MATHIAS BERGELD ?? Sandford är fostrad i IFK Göteborgs ungdomsaka­demi.
BILD: MATHIAS BERGELD Sandford är fostrad i IFK Göteborgs ungdomsaka­demi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden