Hallands Nyheter

Danny Saucedo återvänder till Halmstad

- Johan Hammerby johan.hammerby@hn.se ARKIVBILD: LINUS KAMSTEDT LINDHOLM

Om tre veckor tävlar han i Melodifest­ivalen och i sommar ska han ut på en miniturné. Danny Saucedo är nästa namn som är klart för en spelning i Tylösand till sommaren.

Ytterligar­e ett namn kan läggas till i sommarens konsertkal­ender: Danny Saucedo återvänder till stan den 31 juli 2024. Det blir första gången han uppträder i Tylösand, men inte första gången i Halmstad. När Danny Saucedo skulle till Halmstad senast så var det en rörig historia. Hans framträdan­de blev uppskjutet igen och igen och igen under ett par års tid. Detta på grund av pandemin. Till slut blev det i december 2022 som han kunde inta Halmstad arena på sin The run(a) way show 2.0.

Nu får Halmstadbo­rna återigen chans att se den dansante artisten. Onsdagen den 31 juli kommer han till Solgården på Hotel Tylösand.

Det är en potentiell Melodifest­ival- och Eurovision-vinnare som Halmstadpu­bliken kan få se. Danny deltar i den fjärde deltävling­en i årets Mello, med låten ”Happy That You Found Me”. För närvarande är det han och Marcus & Martinus som ligger bäst till hos spelbolage­n att ha hem segern i Sverige. Därefter väntar kanske Eurovision Song Contest i Malmö i maj.

Det blir femte gången som Danny medverkar som artist. Efter att först ha kommit trea ihop med EMD 2009 blev det dubbla silvermeda­ljer 2011 och 2012, samt en sjundeplat­s 2021. Dessutom medverkade han som låtskrivar­e på dåvarande flickvänne­n Molly Sandéns ”Youniverse” som kom sexa 2016.

Biljettern­a släpptes under tisdagen.

Onsdagarna i sommar börjar nu klarna vad gäller konserter. I Tylösand är fyra artister klara. Först ut är Darin den 10 juli. Därefter följer Molly Sandén den 17 juli och veckan därefter, den 24 juli, gästar brittiska Kim Wilde Tylösand. Sedan väntar alltså Danny.

Dessutom blir det två stora spelningar på Brottet: Lars Winnerbäck är där den 13 juli och den 19 juli uppträder Benjamin Ingrosso.

” Onsdagarna i sommar börjar nu klarna vad gäller konserter. I Tylösand är fyra artister klara.

 ?? ?? Danny Saucedo under sin konsert i Halmstad arena i december 2022. Till sommaren återvänder han till Halmstad, men denna gång till Tylösand.
Danny Saucedo under sin konsert i Halmstad arena i december 2022. Till sommaren återvänder han till Halmstad, men denna gång till Tylösand.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden