Hallands Nyheter

Det hamnar på tallriken på Varbergsga­lan

- Stefan Johansson stefan.johansson@hn.se 010-471 51 83

Varberg: Näringsliv­ets årligen återkomman­de stora fest Varbergsga­lan är bara timmar bort. HN tittade in på Arena Varberg under förberedel­serna.

– De som inte har biljett i år kommer att missa något, säger Niclas Wilhelmsso­n på NW Event & Möten.

På Arena Varberg är det full aktivitet dagen före festen. Riggar skruvas ihop, röda mattor rullas ut, de 58 borden håller på och dukas samtidigt som de sista korrigerin­garna på gästlistan gås igenom.

– Vi kommer att vara drygt 700 gäster och cirka 100 personer som jobbar under galan, säger Niclas Wilhelmsso­n på NW Event & Möten som håller i trådarna för Varbergsga­lan som arrangeras av Företagarn­a, Varbergs Sparbank och Varbergs kommun.

I tisdags påbörjades arbetet med att göra om den stora idrottshal­len till en galasal. Saker och ting börjar nu falla på plats efter cirka 400 timmars förberedan­de arbete. Och någon större oro för att något ska gå snett finns inte.

– Det är ett rutinerat gäng som håller i det här. Men saker och ting kan ju alltid hända. Någon kan bli sjuk till exempel, säger Niclas Wilhelmsso­n.

Tolv priser kommer att delas ut under kvällen. Bland annat årets nyföretaga­re och årets näringsliv­sprofil. De tyngsta priset är årets företagare där vinnaren går vidare till en regionalfi­nal med möjlighet att represente­ra Halland nationellt.

– I dessa tider är det viktigt att man faktiskt hyllar framgång. Det är ändå företagen som anställer och mycket av skatteintä­kterna kommer därifrån, säger Louise Lejestrand som är ordförande för Företagarn­a i Varberg.

Förutom att det kommer att delas ut priser vill inte arrangörer­na avslöja vad som kommer att ske på scenen under kvällen. Men de utlovar något utöver det vanliga.

– När det sista priset är utdelat kommer det att bli värsta draget här. De som inte har biljett i år kommer att missa något, säger Niclas Wilhelmsso­n.

Kommunens destinatio­nsutveckla­re, tillika medlemmen i Varanteate­rn Magnus Thomson, håller i trådarna under kvällen.

– Han är taggad så in i bänken. Vi får nog hålla igen på honom. Det kommer att bli jättebra, säger Niclas Wilhelmsso­n.

Vad det blir för mat?

– Det blir en klassisk trerätters. Toast skagen till förrätt och till huvudrätt blir det fläskfilé och det finns veganska alternativ. Till efterrätt blir det en typ av pannacotta, säger Louise Lejestrand.

– Sedan blir det lite överraskni­ngar med plock och sådant på borden när man kommer. Och kanske kan man få något litet gott i magen när man ska gå hem, säger Niclas Wilhelmsso­n, utan att avslöja mer.

Galan pågår till klockan 01.00 och HN kommer att finnas på plats för att rapportera från det att gästerna anländer till det sista priset är utdelat.

 ?? BILD: STEFAN JOHANSSON ?? Louise Lejestrand och Niclas Wilhelmsso­n förbereder sig för årets upplaga av Varbergsga­lan.
BILD: STEFAN JOHANSSON Louise Lejestrand och Niclas Wilhelmsso­n förbereder sig för årets upplaga av Varbergsga­lan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden