Hallands Nyheter

Förening hoppas på drageffekt för tom lokal

- Fredrik Wirbing fredrik.wirbing@hn.se 010-471 53 67

Falkenberg: En stor butiksloka­l. Eller två små. HSB:S bostadsrät­tsförening Lejonet hoppas att lokalen på Köpmansgat­an i Falkenberg ska dra till sig intressent­er framöver. Den har stått tom sedan Helens Gardiner flyttade ut.

Roger Strandberg, ordförande i HSB:S bostadsrät­tsförening Lejonet, hoppas att det ska finnas ett intresse för den tomma lokalen nu när Clas Ohlson snart öppnar i Gallerian.

Butiksloka­len ligger bara några meter ifrån entrén till Gallerian.

– Det är ju ett rätt fint läge. Sedan var det ju inte länge sedan Normal öppnade i närheten, så det känns som det är lite på gång i Falkenberg, säger han.

Det som ska hyras ut är 186 kvadratmet­er, två källarloka­ler som går att använda till lager eller personalru­m ingår.

Men det kan behövas en renovering innan en ny hyresgäst flyttar in.

– Det hänger lite på hyresgäste­n som tar över vad den vill ha gjort. Golvet är inte bra och väggarna målade den tidigare hyresgäste­n om själv. Så det är inte gjort någonting på länge i den här lokalen så egentligen skulle den behöva renoveras, säger Roger Strandberg.

Har du känt av något intresse för lokalen?

– Jag har haft en del förfrågnin­gar från personer som vill titta på lokalen, men ingen tid är avsatt för det.

Hur fungerar processen. Ringer du runt till etablerade kedjor för att kolla av intresse?

– Nu avvaktar vi för att kolla av intresset i stan först. En kläd- eller skobutik hade ju varit jättetrevl­igt att få där. Men frågan är om lokalen är för liten för de större kedjorna, så kanske en något mindre kedja eller specialbut­ik, säger Roger Strandberg.

Står föreningen och blöder när ni inte har någon hyresgäst?

– Nej, vi är en gammal förening, så det är inget större bekymmer med ekonomin. Vi har en blandad kompott av lägenheter och lokaler. Sedan är det tråkigt att den här står tom och det vore trevligt att få den uthyrd.

 ?? BILD: FREDRIK WIRBING ?? HSB:S bostadsrät­tsförening Lejonet hoppas att lokalen på Köpmansgat­an i Falkenberg ska dra till sig intressent­er framöver.
BILD: FREDRIK WIRBING HSB:S bostadsrät­tsförening Lejonet hoppas att lokalen på Köpmansgat­an i Falkenberg ska dra till sig intressent­er framöver.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden