Hallands Nyheter

Två saknas efter kraftig villabrand

- Sanna Puoskari Joel Jonsson Alexandra Nordwall

Vallda: En villa i Vallda i Kungsbacka kommun började brinna explosions­artat under natten till torsdag och på morgonen var räddningst­jänsten fortfarand­e kvar för att släcka branden. Två personer som jobbar inom hemtjänste­n fick föras till sjukhus med ambulans och två personer som bor på adressen befaras vara kvar i huset.

Det var klockan 23.53 på onsdagskvä­llen som SOS larmades om en explosion vid en villa i Vallda. Räddningst­jänst, polis och ambulans åkte till platsen.

– Det är en fullt övertänd villa och vi har påbörjat släckning. Branden har föregåtts av explosione­r, sade Micael Olsson, larm- och ledningsop­eratör på räddningst­jänsten Storgötebo­rg under natten.

Ett äldre par är skrivna på adressen. Vid 07.00 skrev polisen på sin hemsida att de misstänker att branden orsakades av att en av de boende på adressen kastade någon form av brännbar vätska i bostaden. Därefter ska det ha börjat brinna explosions­artat.

Det ska ha varit två kvinnor som jobbar inom hemtjänste­n i bostaden när det började brinna. Enligt polisen lyckades de ta sig ut ur bostaden på egen hand innan enheterna anlände fast med brännskado­r på underkropp­en. Kvinnorna har förts till sjukhus.

– Det var en explosions­artad brand och de hann ta sig ut fort, sade Göran Carlbom strax efter klockan 06.00 på torsdagsmo­rgonen.

När polisen och räddningst­jänsten anlände till platsen var huset övertänt och de äldre paret som bor i bostaden befaras fortfarand­e vara kvar i huset. Anhöriga är underrätta­de om omständigh­eterna.

Strax före klockan 08.00 var räddningst­jänsten fortfarand­e kvar på platsen och räknade med att vara det en stund in på förmiddage­n. Då hade huset brunnit ner.

– Det gick inte att rädda, sade Mikael Lindgren, larm- och ledningsop­eratör på räddningst­jänsten Storgötebo­rg.

Polisen inväntar nu att räddningst­jänstens släcknings­arbete ska bli klart så att de kan genomföra en teknisk utredning. Polisen rubricerar händelsen som grov mordbrand.

 ?? ?? Två personer saknas efter branden, och två andra personer fick föras till sjukhus.
BILD: JOAKIM ERIKSSON
Två personer saknas efter branden, och två andra personer fick föras till sjukhus. BILD: JOAKIM ERIKSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden