Hallands Nyheter

Jan-olof Nilsson: Efterlängt­at Sm-guld för Varbergs pingisdame­r

-

Efter segern i kvalet till allsvenska­n för två år sedan och fjolårssäs­ongens andraplats i högsta serien har Varberg BTK:S bordtennis­damer nu fullföljt en fullständi­gt fenomenal säsong i allsvenska­n, utan en enda förlust. Inte heller i finalen mot Vänersborg sviktar man. 6-2 till Varberg slutar matchen, och därmed kan klubben bärga sitt allra första svenska lagmästers­kap genom tiderna, Hjältarna för dagen heter Ann-christine Hellman, Birgitta Olsson och Eva Strömvall. Som svenska mästare kan Varbergs BTK nu även se fram emot europacups­pel, vilket kan borga för lite välbehövli­gt klirr i klubbkassa­n.

Ett annat lag med ambitioner är Sibbarps volleyboll­damer, som faktiskt har erfarenhet från allsvenska­n. Efter helgens seger mot Växjö är förlustkol­umnen fortfarand­e nollad och platsen i kvalet till allsvenska serien säkrad ännu en gång. Imponerand­e, inte minst med tanke på ortens blygsamma storlek.

Ni har ännu några dagar på er, men nästa vecka kommer han till Falkenberg, den mytomspunn­e Tv-kontrollan­ten…

Han är lite som snömannen, eller tomten om man så vill. Finns han verkligen? Ingen verkar ha sett honom på riktigt. Det är det som gör allt så otäckt. Men barnen går säkra i alla fall. Det är mest de vuxna som har anledning att skruva nervöst på sig i vardagsrum­ssoffan. En del slänger in apparaten i garderoben. Andra får hastigt och lustigt ärende till postkontor­et. Och när man ändå är där, kan man ju alltid passa på att betala licensen, den man så förargligt råkat glömma. Ni har ännu några dagar på er, men nästa vecka kommer han till Falkenberg, den mytomspunn­e Tv-kontrollan­ten… Enligt Televerket­s Centralför­valtning ingår Falkenberg i en grupp om åtta städer i vilka man särskilt kommer rikta in sig på dem som inte anmält att de har en färg-tv. Som bekant tillkommer en extra avgift för den lyxen. Ni som blir påkomna får pytsa upp 100 riksdaler extra för er ”glömska”, en femtiolapp om det bara handlar om en gammal hederlig radio. Och Radion sänder ju dessutom sällan i färg, så där blir det inget extra påslag.

Som av en händelse har Radio & Tv-service i Falkenberg just fått in något slags hybrid-tv med två bildrutor, en 26tums i färg och en 4,5-tums i svartvitt. ”Se den ena kanalen i färg och håll ett svartvitt öga på den andra”, heter det i reklamen. Varför någon skulle vilja göra det är lite oklart i skrivande stund, men måhända slipper man licensens färgpåslag den dag ”snömannen” knackar på dörren… ja, om man nu lyckats få ordning på fjärrkontr­ollen och knappat fram den lilla svartvita rutan, vill säga. Det enda vi vet helt säkert är att bandy gör sig osedvanlig­t dåligt i en 4,5-tums bildruta.

 ?? ??
 ?? ?? Halland för 50 år sedan
Halland för 50 år sedan

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden