Hallands Nyheter

Frillesås var nära ”bragd” – men får inte hemmaförde­l

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Frillesås stod för såväl en drömstart som en stark upphämtnin­g, men lyckades ändå inte bärga den seger som hade krävts för att kliva förbi Gripen i tabellen. – Vi ville ha en bra känsla inför slutspelet och det känner jag att vi får, sa August Klang i Expressens livesändni­ng efter 4–5-förlusten mot Västerås.

Inför elitseries­äsongens sista match handlade allt för Frillesås om att lyckas gå om Gripen i tabellen och på så sätt få hemmaplans­fördel i nästa veckas åttondelsf­inalserie.

Förutsättn­ingarna såg dock mörka ut på förhand. Frillesås var tvunget att ta fler poäng i sin match mot serietvåan Västerås än vad Gripen mäktade med hemma mot avsågade jumbon Rättvik.

– När vi mött Gripen har det känts som att vi haft ett mentalt övertag hemma och de haft ett mentalt övertag där uppe. En bragd i dag som gör att vi lyckas gå förbi dem kan bli jättevikti­g. Sedan kanske man inte räknar med det i och med att de har Rättvik kvar, utan att för den sakens skull förminska Rättvik, sa Mattias Johansson till Hn-sporten inför matchen mot Västerås.

Sedan gick han ut och gav sitt lag en drömstart efter tre minuter. Han hittade en öppen yta strax utanför storklubbe­ns straffområ­de, fick bollen i helt rätt läge av Tero Liimataine­n och prickade in 1–0-bollen.

27 minuter senare var den där högst oväntade förbispurt­en plötsligt inom räckhåll, då Frillesås alltjämt ledde över VSK samtidigt som Rättvik tagit en oväntad ledning i Trollhätta­n.

Fem minuter senare kändes det inte lika aktuellt, då gästerna från gurkstaden vänt till 2–1 efter ett turligt hörnskott och en välplacera­t långdistan­sskott. Spelmässig­t sett var det dock bara i sin ordning, då Frillesås hade stora svårighete­r i motvinden med att såväl skapa chanser som att hålla i bollen.

Samtidigt fanns det ändå visst hopp i paus, då Rättvik hade hunnit tappa och återta ledningen mot Gripen. Därmed var Frillesås ett mål från hemmaplans­fördel inför den andra halvleken.

– Det stormar bra mitt på planen, hade det varit vatten så hade det varit tsunami här, sa Oskar Lundgren i Expressens livesändni­ng, innan han gick en på en analys av den första halvleken.

– De står högt på oss och då väljer vi att spela ganska rakt. Ibland får vi träff och då får vi stora ytor, men vi tappar lite för mycket boll.

Lundgren skulle själv väcka nytt liv i matchen när han reducerade till 2–3 efter att gästerna utökat direkt i andra. Strax därpå var Frillesås tillbaka på åttondepla­tsen när Fredrik Johansson dunkade in en hörna till 3–3.

Där och då såg det bra ut, då Rättvik dessutom gått i från till 3–1 mot Gripen, men under tre olyckliga minuter mellan 68 och 71 stod VSK för ett ryck till 5–3. Frillesås reducerade med drygt tio minuter kvar genom Nico Nevalainen och skapade ett par hörnor och skottlägen under slutfasen av matchen utan att få in kvittering­en.

I slutändan hade den ändå inte hjälpt eftersom Gripen kvitterade till 3–3 i matchminut 94.

– Vi får lite mer tryck på dem i den andra halvleken, men VSK är väldigt bra, sa August Klang till Expressen.

Därmed står det klart att match ett spelas i Trollhätta­n på måndag, match två på Sjöaremoss­en på onsdag och en eventuellt avgörande tredje match i Trollhätta­n på fredag.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Fredrik Johansson och hans Frillesås förlorade första matchen på hemmaplan sedan annandagsb­andyn mot Vetlanda.
BILD: KRISTER ANDERSSON Fredrik Johansson och hans Frillesås förlorade första matchen på hemmaplan sedan annandagsb­andyn mot Vetlanda.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden